banner564

Ek mesailer ortamı gerdi

5 sendika, sağlık çalışanlarına ödeneklerinin ödenmemesi gerekçesiyle eylem yaptı

 Ek mesailer  ortamı gerdi
banner598
Kamu Çalışanları Sendikası (KAMU-SEN), Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kamu İşçileri Sendikası (KAMU-İŞ), Sağlık Çalışanları Sendikası (TIP-İŞ) ile Hemşireler ve Ebeler Sendikası (KTHES), sağlık çalışanlarına 3 aylık ek mesai ödeneklerinin ödenmemesi gerekçesiyle Lefkoşa Devlet Hastanesi önünde eylem yaptı. 
Sendika yetkilileri eylem sırasında basına açıklamalarda da bulundu. Sorunun devam etmesi halinde daha etkili eylemlerin gündeme geleceği uyarısı yapıldı.

Sendika başkanları sert konuştu…
KAMU-SEN Başkanı Mehmet Özkardaş, açıklamasında, 500 milyon dolarlık vergi kaçağının ve yolsuzlukların hesabını soramayanların, sağlık çalışanları ve kamu görevlilerini itibarsızlaştırmaya çalıştığını savunarak, hastanede 5 hemşirenin işini 1 hemşirenin yapmaya çalıştığını kaydetti.
KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, “ülkede yolsuzlukları sonlandıracağını, yargıya taşıyacağını söyleyenlerin sendikalara rüşvet teklif ederek grev kırıcılığı yapmaya çalıştığını” söyledi.
KAMU-İŞ Başkanı Sami Dilek, sağlık çalışanlarına aylardır ek mesai ödeneği verilmemesinin “utanç verici” bir durum olduğunu ve bunu kınadığını belirtti.
Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Ali Özgöçmen, gün be gün kaosa sürüklenen sağlık sisteminin daha da kötüye gitmekte olduğunu belirtti ve sağlık alanındaki istihdamların bir an önce yapılması gerektiğini söyledi.
Tıp-İş Başkanı Sıla Usar da, sağlığın Anayasal bir hak olduğunu ve Karpaz’dan Yeşilırmak’a kadar her bireyin eşit sağlık hizmeti alma hakkı bulunduğunu hatırlattı.
Ek mesailerin insan yaşamı için yapıldığını belirten Usar, ek mesailer olmasa insanların ölebileceğini de hatırlattı.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2016, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473