banner564

Hedef doğal bir alan yaratmak

“Mağusalılar Temiz Sulak Alanları Savunuyor” projesinin açılışı gerçekleştirildi, Çanakkale Göleti etrafında temizlik çalışması yapıldı

Hedef doğal bir alan yaratmak
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Mağusa Kültür Derneği (MKD) ile Yeşil Mağusa Derneği’nin (YEMAD) Avrupa Birliği tarafından da desteklenen “Mağusalılar Temiz Sulak Alanları Savunuyor” projesinin açılışı dün Çanakkale Göleti’nin yanı başında gerçekleştirildi. Proje kapsamında bölgede sembolik olarak bir de temizlik yapıldı. 
Gazimağusa Belediyesi’nin korunması ve halkın kullanımına sunulması amacıyla doğal yaşama uygun olarak rekreasyon alanı olarak düzenlenmesi için proje çalışması yürüttüğü Çanakkale Göleti’yle ilgili derneklerin başlattığı projeyle  eğitim ve farkındalık çalışmaları yapılacak. 
Dünya Sulak Alanlar Günü’nde açılışlı yapılan proje AB’nin Sivil Toplum hareketi Hibe programı tarafından finanse ediliyor. 
Sembolik temizlik çalışmasıyla başlayan açılışta, Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Çevre Koruma Dairesi Müdürü Hasibe Kusetoğluları, AB Görev Yöneticisi Charlotte Goyon, Proje Eğitmeni Asuman Korukoğlu, Proje Müdür Melis Eroğlu ve Mağusa Kültür Derneği Başkanı Esen Beyköylü konuşma yaptı. 

Arter: Gençlerin çevre duyarlılığı artmalı
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yıllardır ortak çalışma yaptıkları Mağusa Kültür Derneği ve Yeşil Mağusa Derneği’ne teşekkür ederek, bu işlerin gönüllülük esasına göre yapıldığını, kendilerinin bu gibi çalışmalara her zaman destek verdiklerini söyledi.
Arter, gençlerin çevreye olan duyarlılığını artırma adına yapılan projeye destek verdiklerini, geçmişte Çevre Koruma Dairesi’nde görev yaparken Sulak Alanlar Tüzüğü’nü hazırladıklarını, ülkede en fazla sulak alana Gazimağusa’nın sahip olduğunu ancak bugüne kadar korumanın beklenen düzeyde olmadığını söyledi.

Mendeli: Bana haber verilmedi
Açılışa katılan Çanakkale Mahallesi Muhtarı Abbas Mendeli ise konu proje konusunda bölgesinde yapılacak olan bu etkinliğin kendisine haber verilmediğinden yakındı. Göletin temiz durumda olmadığını savunan Mendeli, yaz aylarında bölgede kokudan duramadıklarını öne sürdü.




Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2016, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474