banner564

Şiddetle kınandı

Afrika gazetesi önüne kesik köpek kafası bırakılması ülke genelinde infial yarattı

Şiddetle kınandı
banner598
Afrika gazetesi önüne kesik köpek kafası bırakılması birçok kişi ve kurum tarafından kınandı.
Yapılan açıklamalarda, zor koşullarda görev yapan gazetecilerin görüş ve düşüncelerinden dolayı korkutulup, sindirilmesini amaçlayan bu tür eylemler şiddetle protesto edildi.
Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar yaptığı açıklamada olayı kınadıklarını ifade ederek, Afrika Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şener Levent ve çalışma arkadaşlarına destek belirtti.  
Akar açıklamasında şu ifadelere yerdi, “Gazetenizin bulunduğu bina önüne kimliği belirsiz kişi tarafından kanlı köpek ölüsünün bırakılmasını büyük bir üzüntü ve endişe ile karşılamış bulunuyoruz.
Zor koşullar altında görev yapan gazetecilerin, görüş ve düşüncelerinden dolayı korkutulup, sindirilmesini amaçlayan bu tür eylemlere karşı olduğumuzu ve şiddetle kınadığımızı belirtmek istiyoruz.  Suçluların en kısa sürede yakalanması umuduyla, sizlere ve şahsınızda tüm çalışma arkadaşlarınıza sevgi ve saygılarımızı iletiriz.”

Asla kabul edilemez
Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, Afrika Gazetesi’ne yönelik saldırıyı “şiddet ve nefretle” kınadı. 
Birlik Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Lefkoşa’da Afrika Gazetesi’nin bulunduğu apartmanın girişine dün sabah torba içinde ölü köpek bırakılmasının “asla kabul edilemez” olduğu belirtildi. 
Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen), Afrika Gazetesi’ne yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını bildirdi.
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Afrika gazetesi önüne kesik köpek kafası bırakılmasını şiddetle protesto ettiklerini belirtti ve olayı kınadı. 
Devrimci Komünist Birlik (DKB), “Afrika Gazetesi’ne yapılan tehditkar saldırıları lanetlediğini” açıkladı.
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Afrika Gazetesi’ne bırakılan “vahşi” mesajı; “ifade özgürlüğüne yapılan bir saldırı” olarak kabul ettiğini ifade ederek, Afrika Gazetesi’ne dayanışma belirtti.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2016, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473