banner564

Kardeşlik pekişti

Namık Kemal Lisesi, Türkiye’den misafir gelen Sakarya Anadolu Lisesi’ni ağırladı

Kardeşlik pekişti
banner598
Gazimağusa’nın en köklü okulu Namık Kemal Lisesi 17 – 21 Nisan 2017 tarihlerinde kardeş okulu Sakarya Anadolu Lisesi’ni ağırladı. KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile TC Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan kardeş okul projesi kapsamında, Sakarya Anadolu Lisesi kafilesi Namık Kemal Lisesi’ni ziyaret etmek amacıyla 17 Nisan 2017 Pazartesi günü hava yolu ile adamıza geldi. Okul Müdürü Yalçın Sevindik, Müdür Yardımcısı Cengiz Zeybek, Coğrafya Öğretmeni Şule Gür ve 12 öğrenciden oluşan Sakarya Anadolu Lisesi kafilesi Ercan Devlet Havaalanı’nda Namık Kemal Lisesi Müdürü İlknur Şemi ile Başmuavin Hasan Akilhoca tarafından karşılandılar. Önce Namık Kemal Lisesi’ni ziyaret eden konuk Sakarya Anadolu Lisesi kafilesi öğretmen ve öğrencilerle tanışarak Namık Kemal Lisesi hakkında bilgiler aldılar. Daha sonra da Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’in konuk okul onuruna Dumlupınar Restorant’ta verdiği öğle yemeğine katıldılar.  

Tarihi ve turistik bölgeler gezildi
Konuk Sakarya Anadolu Lisesi kafilesi adamızda kaldıkları beş günlük sürede, Gazimağusa, Lefkoşa ve Karpaz bölgesinde bulunan tarihi ve turistik yerleri gezdiler. Gezilerde konuk Sakarya Anadolu Lisesi kafilesine Namık Kemal Lisesi’nden bazı öğretmenler ve 12 kişiden oluşan bir öğrenci grubu da eşlik etti. Bu bağlamda, Gazimağusa ve yöresinde suriçi, Lala Mustafa Paşa Camisi, Buğday Camisi, Namık Kemal Zindanı, Othello Kalesi, Canbulat Müzesi ve tarihi Mağusa surları ile Salamis Antik Şehri, St. Barnabas İkon Müzesi, Atlılar, Sandallar ve Muratağa Toplu Mezarları, Lefkoşa’da da Arasta, Büyük Han, Selimiye Camisi, Mevlevi Müzesi ve Dr. Fazıl Küçük Müzesi gezildi.

Üst düzey ziyaretler yapıldı
İki okul heyeti ayrıca; Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Berova, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Yaşar Özden makamlarında ziyaret etti.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2017, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474