banner564

‘Planlı değildi’

Eşini 5 bıçak darbesiyle öldüren Özgür Okumuş mahkeme kararıyla cezaevine gönderildi

‘Planlı değildi’
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da 18 Nisan 2017 tarihinde, “Yemen Kahvesi” isimli işletmenin önünde işlenen ve tüm ülkede infial yaratan Burcu Okumuş cinayetinin zanlısı Özgür Okumuş, dün mahkeme huzuruna çıkarılarak davaları görüşülünceye kadar cezaevine gönderildi.
Adli Şube’de görevli polis müfettişi Serkan Bulak, zanlının eşi Burcu Okumuş’u, tasarrufundaki bıçak ile 5 yerinden bıçaklayarak öldürdüğünü anımsattı. Zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ancak zanlının soruşturmaya müdahale edemeyecek bir pozisyonda olduğunu aktaran Bulak, zanlı aleyhinde gerek elde ettikleri görgü tanığı ifadeleri, gerekse güvenlik kamera kaydı görüntüleri dolayısı ile güçlü şahadet olduğunu söyledi. 

“Öldürdüm ama planlı değildi” diyor
Bulak, zanlıya “taammüden adam öldürme” ve “adam öldürme” davalarını okuduklarını, zanlının ise cevaben “Burcu Okumuş’u öldürdüm ancak planlamadım” diye yazılı dava tebliğine cevap verdiğini belirtti.
Bulak, zanlının işlemiş olduğu suçların ağır ceza mahkemesinin kapsamında olduğunu ve ceza yasasının en ağır suçları olduğunu vurgulayarak, serbest kalması halinde yargılanmaktan kaçmasının kuvvetle ihtimal olan zanlının, davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

Demirtaş: Zanlı olay yerine bıçakla gitmedi
   Zanlı avukatı İbrahim Demirtaş, cezaevi talebine itiraz etmezkek, zanlının olay yerine bıçakla gitmediğini iddia etti. Huzurundaki şahadet ve zanlı avukatının beyanlarını değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlının davaları görüşülünceye kadar ve her halükarda 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2017, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474