banner564

Hekimler kararlı

Tıp-İş Başkanı Usar, sağlıkta sorunlar çözülene kadar kurul toplantısı ve acil durumlar dışında ameliyat yapılmayacağını bildirdi

Hekimler kararlı
banner598
Rahme ÇİFTÇİOĞLU
Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası’nın (Tıp-İş) eylemi kapsamında bugünden itibaren acil hasta sevkleri dışında ada genelinde hiçbir Sağlık Kurulu toplantısı, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde ise acil ameliyatlar dışında hiçbir ameliyat yapılmayacak.
18 Nisan’da ada genelinde 3 saatlik uyarı grevi yapan Tıp-İş, dün hükümete çağrı yapmak üzere yine Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi önüne çıktı.
“Bana Bir Masal Anlat İçinde Sıcak Su Olmasın”, “Hekim Yasası Hakkımız”, “Patronlara Değil, Halka Hizmet” “Taşeron Hekimliğe Hayır”, “Koltuklar Gider, Doktorlar Kalır”, “Solunum Cihazı Yok, Mercedes Var” gibi renkli dövizler taşıyan hekimlere, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği de destek verdi.

Usar: Hakkımız olanı istiyoruz
Tıp-İş Başkanı Dr. Sıla Usar, hastane önündeki açıklamasında, hükümetten hekimlerin özlük haklarının gerçek anlamda iyileştirileceği, tam gün sağlık hizmetinin önünü açacak düzenlemeler için çağrı beklediklerini söyledi.
   Hekim Yasası taleplerine işaret eden Usar, “İkinci iş değil, özlük haklarımızın iyileştirilmesini, hastanelerin tam donanımlı hale gelmesini istiyoruz. ‘İkinci iş için eylem yapıyorlar, bunlar siyasi eylemlerdir’ diyen hükümet yetkililerini de, bize çamur atan bazı meslektaşlarımızı da sükunete davet ediyoruz. Bu ülkeye güzel günleri bilgiyle, üretimle ve dayanışmayla getirmeli, sorunları akılcı şekilde çözmeliyiz” dedi.
   Sağlıktaki sorunların çözülmesi için hükümetin atacağı adımlarda işbirliğine hazır olduklarını kaydeden Usar, hekimlerin, fazlasını değil, haklarını talep ettiğini belirtti.

Medyaya gönderme…
Medyada “hekimlerin günde 2.9 hasta baktığına” dair bazı açıklamalara yer verildiğini de kaydeden Tıp-İş Başkanı Usar, şöyle devam etti:
   “Mevlana ne demiş, ‘bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı’ diye. Bizi en iyi hastalarımız bilir. Bizim kimseye kendimizi ispat etme derdimiz yok. Herhalde bunu söyleyenlerin yolu hastaneye düşmedi. Düşmesin elbette. Düşerse ne kadar utanacaklarını tahmin edebiliyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2017, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474