banner564

Melis Bilen büyüledi

Tavla ustalarına, turnuva sonrasında mükemmel bir konser

Melis Bilen büyüledi
banner598
Mert ÖZDEŞ

   Merit Park Otel’de düzenlenen Uluslararası Tavla Şampiyonası’nın tamamlanması sonrasında, 
41 ülkeden gelen 450 kişiye unutulmaz bir gece yaşatıldı.
   Ödüllerin dağıtımının ardından sahne alan Türkiye’nin genç ve başarılı sanatçılarından Melis Bilen, güzel şarkıların yanı sıra dans gösterisiyle izleyenleri adeta büyüledi.
   Melis Bilen, program öncesinde, Diyalog’un sorularını yanıtladı.  
   
Türk müziği dünyanın neresinde
Türk müziğinin Dünya’da hak ettiği yeri neden bulamadı şeklindeki soruya Melis Bilen şu şekilde cevap verdi: “Ne kadar da dünya müziği yaptığımız düşünülse de aslında dünya müziği yapmıyoruz. Biz lokal olarak, lokal müziğimizi çok seviyoruz. Arabeski çok seviyoruz. Türk halkı kendi ezgilerini oyun havalarını çok sever. Belli bağlamda yurt dışından albümlerde bu nağmelere rastlıyoruz ancak dünya soundu kullanılmazsa onun gerisinde bir şey yakalarız. 
   Biz taklit yapıyoruz. Türkiye’de gözlemlenen bilinen bir şeyi copy paste yapıyoruz. Şarkıyı söyleme biçimimiz çok Türk. Söyleniş biçiminde dünya  soundunu yakalayamama var. Gırtlaktan kaynaklanıyor. Sesler olduğu gibi kopyala yapıştır. Doğru vokaller birleşmiyor. Yetenekli vokaller hak ettiği yerde değil. Yeteneksiz vokaller nasıl söylemesi gerektiğini bilmiyor. Yanlış vokalle doğru müzik birleşse de olmuyor.”

Eurovision macerası

  2013 yılında İsviçre’yi Eurovision’da temsil etmek için 5 bestesiyle yarışan Melis Bilen, finale kadar yükselip elendiği Eurovision macerasını da şöyle anlattı: 
   “Türkiye son üç dört yıldır katılmıyor. Bu süre içerisinde müzisyen olarak ne yapabilirim diye düşündüm. Yakın bir arkadaşım İsviçre’nin kendi şarkı seçme projesinin yurt dışında şarkı söyleyen kişilere açıldığını söyledi. Bende alternatif olarak yazdığım parçalardan beş tane gönderdim. İsviçre’yi bir türk mü temsil edecek gibi yazılar çıktı. Farklı bir kesimde farklı düşünce biçimi gelişti. Bir Türk kızının temsil edilmesine güzel bakılmadı. Elendim ve bir ;İsviçreli İsviçre’yi temsil etti. Eurovisiona nasıl hazırlanır öğrendim.”

Türkiye’yi temsil etmek isterdim
   “Peki Melis Bilen bir gün Türkiye’yi Eurovision’da temsil etmek ister miydi?” sorusunu yanıtlayan sanatçı “Elbette çok isterim. Ancak,Türkiye seçimleri TRT’den gelen kararla yapıyor” dedi. 
   Kuzey Kıbrıs’ın kendisine ilham verdiğini söyleyen Bilen, ada insanını çok seviyor ve şunları söylüyor:
   “Büyük şehirlerden kopuk kendi içlerinde bozulmamış, içten samimi candan insanlar. Onlarla sohbet ederken o güzelliği hissedebiliyorsunuz. Küçük bölgelerde paylaşmayı birbirlerine yaşamayı ve yaşatmayı seviyorlar. Havası müthiş oksijen değeri yüksek. Suları güzel. Zaman sanki daha yavaş akıyor burda. İnsanları sakin.”

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2015, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473