banner564

Başarıları taçlandı

Ortaokul ve liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Bakan Dürüst tarafından verildi

Başarıları taçlandı
banner598
Milli Eğitim Bakanlığı ile Telsim Vodafone işbirliğinde 6.’sı düzenlenen “Atatürk’ün sanata ve sanatçıya verdiği değer” konulu ortaokul ve liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst tarafından bakanlıkta düzenlenen törenle ödülleri verildi. 
Yarışma sonucunda ortaokullardan birinciliğe “En Büyük Eser” adlı kompozisyonu ile Yakın Doğu Kolejinden Ada Özkul layık görülürken, ikinciliğe Esentepe Ortaokulundan Sena Kaplan, üçüncülüğe ise The English School of Kyrenia’dan İlhan Yeniada layık görüldü.
Liselerde ise Türk Maarif Kolejinden Sude Doğan “Sen Bir Sanatsın” adlı kompozisyonu ile birinciliği, Güzelyurt Meslek Lisesi’nden Ertuğrul Eltutan ikinciliği, The English School of Kyrenia’dan Darem Kadiroğulları ile Bülent Ecevit Anadolu Lisesinden Aral Özgener üçüncülüğü elde etti.


Dürüst’ten Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ne ziyaret
Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ni ziyaret etti.
Verilen bilgiye göre Dürüst, ziyarette yaptığı konuşmada, Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin 10 Kasım törenlerinde sergilediği performansları “dünya çapında” niteleyerek, övdü.
Dürüst, bu ziyareti özellikle öğrenciler ve öğrencileri yetiştiren öğretmenleri tebrik etmek amacıyla gerçekleştirdiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2015, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474