banner564

Muhalefetin nabzı yoklandı

BES, Meclis’te bugün görüşülmesi beklenen Birleştirilmiş Belediyeler Yasa Tasarısı’na destek toplamak amacıyla DP ve TDP’yi ziyaret etti

Muhalefetin nabzı yoklandı
banner598
Belediye Emekçileri Sendikası (BES) bugünkü, Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmesi beklenen Birleştirilmiş Belediyeler Yasa Tasarısı’na destek toplamak amacıyla sırasıyla Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ile Demokrat Parti Ulusal Güçler’i (DP UG)ziyaret etti. 
BES Başkanı Ulus Arpalıklı, sırasıyla TDP ve Demokrat Parti Ulusal Güçler Başkanları ile yaptığı görüşmelerde, belediyelere verilen katkı payı ve belediyelerin çalışanlarına yönelik sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı borçları ile ilgili yasa tasarısına destek verilmesini talep etti.
Arpalıklı, belediye çalışanlarının daha huzurlu ve buna bağlı olarak daha iyi hizmet verilebilmesi için tasarının yasallaşmasının önemli olduğunu ifade etti.
Sendika Genel Sekreteri Mustafa Yalınkaya ise, Lefkoşa Türk Belediyesi, Lefke Belediyesi, Esentepe Belediyesi gibi belediyelerin kötü mali durumuna işaret ederek, ülkede sosyal bir patlamaya yol açacak belediye yapısı oluştuğunu, bu nedenle acil önlemler alınması gerektiğini, yarın mecliste görüşülecek yasa tasarısının da bu kapsamda olduğunu söyledi.

Özyiğit: Mevcut sayı gözden geçirilmeli
Özyiğit görüşmede yaptığı konuşmada, Parti’nin yerel yönetimlere yönelik düşüncesinin, sosyal devlet anlayışının yaygınlaştırılması düşüncesiyle yerel yönetimlere devletin bir takım daha fonksiyonun devredilmesi olduğunu kaydetti. Özyiğit, mevcut belediye sayısının da gözden geçirilebileceğini kaydetti.
Özyiğit, yasada Lefkoşa Türk Belediyesi ile Lefke Belediyesi başta olmak üzere büyük belediyelerin hassasiyetlerinin de dikkate alınması gerektiğini kaydetti.

Denktaş: Yarın gene takılacağız
Ana muhalefet DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş ise, yasa değişikliğinde belediyelere katkı payının yüzde 8.5’den 9.025’e çıkarılmasının öngörüldüğünü, bunun da 20 milyon TL’ye tekamül ettiğini ancak Maliye Bakanlığı’nın söz konusu meblağın sadece 6-8 milyon TL’sini bulunabileceğini söylediğini kaydetti.
Denktaş, “Bu demektir ki, sosyal sigorta kurumuna karşı, belediyelerin yerine devlet kendisini borçlu yerine koyacak. Bu tek başına belediyelerin hiçbir şekilde sorununu çözmeyecek. Bugünü atlatacağız. Yarın gene takılacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2015, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473