banner564

19 kişi daha öldü

Suudi Arabistan'ın Yemen’de operasyonu durduğunu açıklamasına rağmen ülkedeki hava saldırıları sürüyor

19 kişi daha öldü
banner598
Yemen'de Suudi Arabistan'ın başını çektiği koalisyon güçlerinin Husilere karşı sürdürdüğü operasyona dün gece itibarıyla son verildiği duyurulmasına rağmen ülkedeki hava saldırılarının devam ettiği bildirildi.
Lübnan'daki Al Mayadeen televizyonunun haberine göre koalisyon güçleri, operasyonun sona ermesi ardından da Yemen'de dört hava saldırısı daha gerçekleştirdi. Haberde hava saldırılarının yapıldığı yerler olarak Yemen'in Suudi Arabistan'a sınırı olan Saada bölgesi, ülkenin batısındaki Marran köyü, Manbah kasabası ve başkent Sana'nın kuzeybatısında yer alan Hamdan'daki bir askeri kamp olarak verildi. 

16 kişi de yaralandı 
Yemen'in haber ajansı Saba ise operasyonun sona ermesi sonrasında da devam eden hava saldırılarında İbb ve Taiz şehirlerini birbirine bağlayan bir köprünün 'harabeye döndüğünü' aktardı. Ajansa göre ülkenin güneyin gerçekleşen bu yeni hava saldırılarında 19 kişi yaşamını yitirdi, 16 kişi de yaralandı. Suudi Arabistan'ın 'Kararlılık Fırtınası' adı verilen operasyonunun sözcüsü Tuğgeneral Ahmed el-Asiri salı akşamı yaptığı bir açıklamada, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ve hükümetin talebi üzerine hava harekâtının sona erdiğini açıklamıştı. 

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2015, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473