banner564

3 gün yas ilan edildi

İspanya'da 3 Türk boğularak öldü

3 gün yas ilan edildi
banner598
İspanya'da Marbella sahil köyünde denize giren 3 Türk vatandaşı boğuldu. Hayatını kaybedenlerden ikisinin işitme engelli olduğu, diğer Türk'ün ise öğretmenleri olduğu öğrenildi.
Hayatını kaybeden Türklerden 18 ve 19 yaşında olanların işitme ve konuşma engelli olduğu, diğer Türk'ün ise öğretmenleri olduğu belirtildi. Hastaneye kaldırılan dördüncü bir kişinin ise durumunun ağır olduğu bildirildi.

Deniz dalgalıydı 
İspanya polisi, olayla ilgili soruşturma başlattı. Olayın yaşandığı sırada denizin çok dalgalı olduğu belirtildi. Marbella Belediyesi de 3 Türk vatandaşının hayatını kaybetmesi üzerine 3 günlük yas ilan edildiğini açıkladı.  Olayın hemen ardından harekete geçen Türkiye'nin Madrid Büyükelçiliği'nin Türk grupla temas halinde olduğu kaydedildi.

Etkinlik için gelmişlerdi 
Gelibolu Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi'nden olan öğrencilerin, Marbella'daki "Aspandem" zihinsel engelliler derneğinin işbirliğiyle düzenlenen aktivitelere katılmak için geçtiğimiz hafta ispanya'ya gittikleri açıklandı. Öte yandan Marbella Belediyesi, olay nedeniyle kentte 3 günlük yas ilan edildiğini açıkladı.
Öte yandan boğulan öğretmenin, öğrencilerini kurtarmak için denize girdiği bildirildi. 

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2015, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473