banner564

Acının 40’ıncı günü

Kiev’de, protesto gösterilerinin aylarca devam ettiği Bağımsızlık Meydanı'ndaki çatışmalarda ölenler için anma töreni düzenlendi

Acının 40’ıncı günü
banner598

Ukrayna'da protesto gösterilerinin aylarca devam ettiği Bağımsızlık Meydanı'nda 18 Şubat'ta meydana gelen çatışmalarda ölenler için anma töreni düzenlendi.

18 Şubat'ta Bağımsızlık Meydanı'nda eylem yapan göstericilerle emniyet güçleri arasında çıkan çatışmalarda 103 kişi hayatını kaybetmişti. Olayların 40. günü dolayısıyla anma töreni ve ayin düzenlendi. Ayine papazlar ve kilise görevlileri ile bazı siyasetçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 5000'e yakın vatandaşın katıldığı anma töreninde ölenler için dualar okundu.

Törende konuşan dini temsilciler, göstericilerin vatan uğuruna öldüğünü ve kahraman olduklarını söyledi. Vatandaşlar da protesto göstericilerinin yaşamını yitirdiği yerlere çiçekler bıraktı.

Anma törenine Demokrasi İçin Reformlar İttifakı lideri Vitaliy Kliçko ile devlet başkanlığı seçimlerinin en güçlü adayı olarak görülen ülkenin en zengin işadamı Petr Poroşenko da katıldı. Törenin sonunda, bir papazın Kliçko'nun ülkedeki birlikteliği sağlamak için devlet başkanlığı adaylığından çekilerek, Petr Poroşenko'yu desteklediğini duyurması üzerine meydanda “Kliçko, Kliçko” sloganları atıldı.

Bunun üzerine konuşan Kliçko, vatandaşlar ve Avrupa yönünde uğraş veren demokrat siyasetçilerin, seçimlerde daha fazla seçilme şansı olan ve halktan daha fazla destek gören tek aday etrafında birleşmesi gerektiğini kaydetti. Kliçko, meydandaki eylemcilerin birilerini koltuğa oturtmak ve iktidara getirmek için ölmediğini, bu insanların yasalar ve adaletin hakim olduğu iyi bir ülkede yaşamak için hayatını yitirdiklerini kaydetti ve “Daha çok çalışmamız, birleşmemiz halinde ülkeyi değiştirebiliriz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2014, 00:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473