banner564

Yerel seçim 2014

Türkiye’de üz yaşın üstündeki insanlar ve ağır hastalar dahi sandığa taşındı

Yerel seçim 2014
banner598

   Türkiye’de dün gerçekleşen yerel seçimlerde, 100 yaşın üstündeki vatandaşların yanı sıra, hastanelerde ve özel kliniklerde tedavi gören ağır hastalar dahi sandığa taşınarak oy kullandı.

   Çankaya İlkokuluna eşi Hayrünnisa Gül ile giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, oyunu 1198 numaralı sandıkta kullandı. Gül çifti okula geldiğinde kapıda bekleyen engelli bir vatandaşla sohbet etti.

   Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan oylarını Saffet Çebi İlköğretim Okulu'nda kullandı.

    9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Çankaya Belediyesine bağlı Çankaya Teğmen Kalmaz İlköretim Okulu’nun 1147 nolu sandığında oyunu kullanırken, kendisine yoğun ilgi gösterildi.

   CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Arjantin İlköğretim Okulu'nda 4149 no'lu sandığın bulunduğu sınıfta oyunu kullandı.

   Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anıttepe Ortaokulu'da oy kullandı. Bahçeli basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

Komutanlar sandık başında

 

   Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Çankaya İlkokulunda oyunu kullandı. Genelkurmay Başkanı Özel, eşi Kamuran Özel ile birlikte Ankara Çankaya İlkokulunde oy kullandı. Özel, 1188 numaralı sandıkta oyunu kullanırken "Hayırlı olsun" temennisinde bulundu.

   Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, oyunu Kadıköy'de kullandı. Başbuğ, Fenerbahçe'deki Nurettin Teksan İlköğretim Okulu'na eşi Sevil Başbuğ ile birlikte geldi.

   Sanatçı Hülya Avşar oyunu Sarıyer'de kullandı. Sarıyer Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ne gelerek 1112 numaralı sandıkta oyunu kullanan Avşar ile kadınlardan bazıları bir süre sohbet ettiler. 

 

En yaşlı seçmen

 

   2014 Yerel Seçimleri oy kullanma işlemleri başladı. Burdur'un Çavdır ilçesine bağlı Bölmepınar köyünde yaşayan 1902 doğumlu Arife Türel, sağlık sorunlarına rağmen oy kullandı.

   Van'ın Başkale ilçesinde yaşayan yaşlı ve engelli vatandaşlar, yakınlarının yardımıyla oy kullanacakları okullara getirildi. Araçlardan indirilerek yakınlarının sırtlarında okula taşıdığı yaşlı ve engelliler, oylarını kullandı.

   Diyarbakır'da yatağa bağımlı hastalar sedye ile sandığa götürüldü. Sağlık Bakanlığının talimatıyla evde bakım hizmeti alan ve hareket etmekte zorlanan hastaların da yerel seçimlerde oy kullanabilmesi için bir dizi önlem alındı

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2014, 00:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474