banner564

AP’den Kosova’yı tanıyın çağrısı

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Kosova Raportörü Ulrike Lunaçek, Kosova'nın bağımsızlığını tanımayan Avrupa Birliği (AB) üyesi 5 ülkeye Kosova'yı tanımaları çağrısında bulundu.

AP’den Kosova’yı tanıyın çağrısı
banner598

Lenaçek, Kosova'ya gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında başkent Priştine'deki Avrupa Birliği Bilgi ve Kültür Merkezi binasında düzenlediği basın toplantısında, Kosova ve Sırbistan arasında devam eden diyalogu çok önemsediklerini bildirdi. Kosova'nın hala AB üyesi çeşitli ülkelerce tanınmadığına işaret eden Lenaçek, "Kosova'nın bağımsız bir ülke olduğunu ve artık yolun gerisine gitmenin mümkün olmadığını" vurguladı. 

Kosova'nın bağımsızlığını tanımayan AB'nin 5 üye ülkesini Kosova'yı tanımaya çağırdığını vurgulayan Lenaçek, "Bunun için açık ve net sebepler bulunuyor. Kosova vatandaşları, AB ülkelerinde olduğu gibi yolsuzluğa ve organize suçlara karşı mücadelede yararlı olmak istiyor. Kosova'nın Europol ve Interpol üyesi olmasının anlamlı olduğunu düşünüyorum" dedi.

Ülkede parlamenter seçimlerinin yaklaşmasından dolayı, Kosova hükümetini seçim yasasındaki reformlar konusunda geç kaldığı için eleştiren Lunaçek, hükümetin 2011 yılında iktidara geldiği zaman halka verdiği sözü yerine getirmediğini, ancak bundan sonraki dönemde bu sözlerin yerine getirileceğinden emin Superbahis olduğunu ifade etti. 

Bu arada, 2008 yılında Sırbistan'dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Kosova'yı bugüne kadar AB üyesi ülkeler arasında, İspanya, Romanya, Yunanistan, Slovakya ve Güney Kıbrıs tanımadı.  

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2014, 02:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474