banner564

Törenle karşılandı

AnadoluJet, Antalya’nın Gazipaşa Havalimanı'na ilk uçuşunu gerçekleştirdi

Törenle karşılandı
banner598

    AnadoluJet, Gazipaşa Vdcasino Havalimanı'na ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

   AnadoluJet'in ilk uçuşu dolayısıyla havalimanında düzenlenen karşılama törenine Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Alanya Kaymakamı Hasan Sipahioğlu, AnadoluJet'in İcrasından Sorumlu Türk Hava Yolları (THY) Bölgesel Uçuşlar Başkanı İbrahim Doğan ile  TAV Gazipaşa Havalimanı yetkilileri katıldı.

    AnadoluJet'in, Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan yapılan uçuşun tamamlanmasının ardından Alanya Kültür Merkezi'nde devam eden toplantıda konuşan Doğan, 2 yıldır bu hattın ne zaman açılacağı konusunda Başkan Sipahioğlu ile görüştüklerini söyledi.

   AnadoluJet'in sadece bir ulaşım aracı olmadığını dile getiren Doğan, "Bizim için bambaşka bir yeri ve değeri var. İnsanları bir yerden bir yere götüren bir teknoloji, makine değil. Bundan ziyade bir iletişim aracı. Hasretleri vuslata dönüştüren bir iletişim aracı" dedi. 

    Dünyada, Türkiye ve Türk ismini duyuran ana marka Türk Hava Yolları kudretiyle yola devam ettiklerini anlatan Doğan, buradan aldıkları gücü Anadolu'ya yansıtmaya çalıştıklarını kaydetti.

 

Uçuş ağı genişledi

 

   AnadoluJet ile fırsatları geniş kesimlere ulaştırdıklarını vurgulayan Doğan, şöyle konuştu:

"İnsanları Ağrı'dan, Kars'tan, Çanakkale'den, Şırnak'tan, Bodrum'dan, İzmir'den ve Antalya'dan olmak üzere ülkemizin en ücra köşelerine ulaştıran duygu yüklü bir markayız. Bu hizmetin memleketin dört bir yanına gitmesine vesile olanlara teşekkür ediyorum. Antalya'dan yapılan uçuşları da çeşitlendireceğiz. Kıt kaynaklarla sınırsız ihtiyaçları karşılama sanatını icra etmeye çalışıyoruz. Kaynak arttıkça gerek Sabiha Gökçen Havalimanı, gerekse Ankara'dan günde iki sefer yapacağız. Coğrafyası, tarihi ve güneşiyle bölgeyi Avrupa'ya, bütün dünyaya hep birlikte ulaştırmaya çalışacağız." 

 

Yolcu sayısı artacak

 

   TAV Gazipaşa Havalimanı Müdürü Cengiz Aşıklı ise Gazipaşa'ya geçen yıl 10 ülkeden 13 firmanın 16 noktadan uçuş gerçekleştirdiğini söyledi.

   Geçen yıl 370 bin olan yolcu sayısının 1 milyon 500 bine çıkarılması için çalışmalar yapıldığının altını çizen Aşıklı, 2 bin 700 metrekarelik terminalin daha da büyütüleceğini ifade etti. Türk Hava Yolları'nın bir kolu olan AnadoluJet'in uçuşlarının artması dileğinde bulunan Aşıklı, haftada 5 sefer yapacak AnadoluJet'in seferlerinin artmasını temenni etti. 

   Sipahioğlu da Gazipaşa Havalimanı'nın açılmasının Alanya için bir hayal olduğunu ancak bu hayali gerçekleştirdiklerini vurguladı.

    Sipahioğlu, "Var olan çalışmalarla konfor ve kalite daha da artacaktır. Pegasus'la başladık, 7, 8 uluslararası firmaya SunExpress'in de girmesiyle uluslararası kimliği oluşturduk" dedi.

Konuşmaların ardından Ankara Devlet Opera Balesi'nin müzikli oyunu, "Seslerle Anadolu" gösterisi gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2014, 02:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473