banner564

“Tarih onları yargılayacak”

Cenevre-2 Konferansı’nda konuşan Davutoğlu, "Şam rejiminin temsilcileri yalanlarıyla tüm uluslararası toplumu kandırabileceklerini düşünüyorlar" dedi

“Tarih onları yargılayacak”
banner598

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Beşşar Esed rejiminin ülkede değişim isteyen tüm muhalifleri ve komşu ülkelere sığınan mültecileri “terörist” olarak nitelemeye çalışmasına sert tepki gösterdi.     

Cenevre-2 Konferansı’nda yaptığı konuşmada, Esed rejimini sert dille eleştiren Davutoğlu, “Merak ediyorum, nasıl oluyor da rejimin temsilcileri yalanlarıyla tüm uluslararası toplumu kandırabileceklerini düşünüyorlar. Kendi halkına karşı işledikleri tüm korkunç suçlara rağmen hala utanmazlık içinde olanlara bir karşılık vermek bile istemiyorum. Tarih onları acı bir şekilde yargılayacaktır” dedi.  

Konuşmasının başlangıcında, üç gün önce Şanlıurfa’da Suriyeli mültecilere yaptıkları ziyareti anımsatan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türkiye’deki mülteci kamplarında doğan ve sayıları 80 bini aşan Suriyeli bebeklerin dramını, savaştan kaçan, ayağını kaybeden kız çocukların yaşadıklarını anımsattı.

Tempobet New Roman";color:#333333; mso-fareast-language:TR">“Bu kız çocuklar bizim Türkiye’de ağırladığımız 700 binden fazla teröristten bazıları. Türkiye’de doğan 80 bin 500 çoçuk teröristten bazıları”  diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Evet tabii, daha başka 2 milyon daha terörist var, diğer komşu ülkelere sığınmış olan. Evet tabii, Suriye içinde evlerini terk etmek zorunda kalmış, gıda ve barınacak yer bulmaya çalışan 5 milyon terörist var. Tabii, çok daha fazla sayıda terörist, rejimin vahşeti altında yaşam mücadelesi veriyor. Tabii, çok sayıda şehir Scud füzeleriyle havadan varil bombalarıyla vuruldu çünkü onlar terörist şehirlerdi. Evet, teröristler Scud füzeleri fırlattılar, geniş yerleşim birimlerini top atışına tuttular, varil bombaları, kimyasal silahlar kullandılar, insanları öldürdüler. Gerçekte Suriye’de kimlerin terörist olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz."

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2014, 02:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474