banner564

400 firma katıldı

25. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı Antalya’da açıldı

400 firma katıldı
banner598

   25. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı, Antalya'da başladı.

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Antalya Expo Center'da düzenlenen fuarın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ve dünyanın pek çok yerinden gelen önemli misafirlerin ilgilendikleri en önemli alanın otel ekipmanları olduğunu belirtti.

   Türkiye'nin en iddialı olduğu sektörlerden birinin de bu alan olduğunu ifade eden Öztürk, böyle bir fuarın Antalya'da olması kadar doğal bir şeyin olamayacağını söyledi.

   Öztürk, fuarın akabinde sektörde 2 milyar dolarlık bir büyüklük beklediklerinin altını çizerek, fuarla hem Türkiye'nin önemli turizmcileri ve konaklama tesisi sahiplerinin hem de dünyanın farklı yerlerinden gelen misafirlerin yenilikleri ve yeni ürünleri görme fırsatı bulacaklarını kaydetti.

Antalya'nın çeşitliliği, kozmopolit bir yapıya kavuşması, büyüklüğü ve imkanlarıyla İstanbul ile yarışan bir şehir olduğunu Youwin dile getiren Öztürk, şöyle devam etti:

   "Turizm bakımından da Türkiye'nin bir numaralı şehri. Bunda tereddüt yok. Geçen yıl 12 milyon turist ağırlamışız. 2014 yılında en az 13 milyon olmasını hedefliyor ve bekliyoruz. Doğal olarak her yıl yenilenmeye ve yeni yatırımlara ihtiyacımız var. Yatırımları yaparken otel ekipmanları çok önemli bir yer tutacaktır. Turizm, 50'nin üzerinde sektörü ilgilendiriyor. Otel ekipmanları da ekonomiyi çok ciddi olarak etkiliyor. Bunların pazarı bu alanda oluşacaktır. Her yıl artırarak 2023 hedeflerinde 18 milyon ziyaretçiye çıkma var. Eğer bu rakama ulaşacaksak, hem mevcut tesislerimizi yenilememiz ve doldurmamız hem de yenilerini ilave etmemiz lazım."

 

Antalya halkı mutlu

 

   Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da özellikle kış turizmini etkileyen kongre ve fuarların kendisini mutlu ettiğini ifade etti.

   Son yaptırdığı ankette Antalya halkına "Bu şehirde yaşamaktan mutlu musunuz, değil misiniz" diye sorulduğunu anlatan Akaydın, "Yüzde 88'i 'mutluyuz' dedi. Bu, çok iyi bir rakam. Halkın mutluluğu açısından sanıyorum Türkiye birincisiyiz. Bunu koruyup sürdürmemiz lazım. Bunun en önemli yollarından biri de turizm ekonomisini iyi şartlarda yaşanılır kılmak. Bunun için neler yapılması gerektiğini hepimiz biliyoruz" dedi.

   Anfaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık ise Türk turizminin gelişim sürecine eşlik eden fuarın 25 sene önce yeni yapılmakta olan otellere mal ve hizmet satmak isteyen yaklaşık 40 katılımcı firma ile 3 bin 500 metrekare alanda açıldığını bildirdi.

 

Hangi ülkeler katıldı

 

   Türkiye'nin yanı sıra İran, Irak, Azerbaycan, Ukrayna, Rusya, Hırvatistan, Makedonya, Arnavutluk, Hindistan, Kazakistan, Kuveyt, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Yemen, Macaristan, Özbekistan ile Avrupa ülkelerinden zincir oteller ve yıldızlı otellerin yöneticilerinden oluşan heyetlerin ziyaret etmesinin beklenen fuar,  25 Ocak Cumartesi gününe kadar sürecek.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2014, 02:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474