banner564

‘Artık yeter’

Güney Afrika'da Cumhurbaşkanı Zuma karşıtı gösteriler alevlendi

 ‘Artık yeter’
banner598
Güney Afrika'da iki hafta içinde iki maliye bakanı değiştiren Cumhurbaşkanı Jacob Zuma'yı protesto etmek amacıyla ülke genelinde eylemler düzenlendi. 
   Sosyal medya üzerinden yürütülen Zuma'ya yönelik istifa çağrıları üzerine ülke genelinde düzenlenen protestolara sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve dini gruplar destek verdi. 
   "Uzlaşma Günü" nedeniyle resmi tatil olmasından dolayı yoğun katılımın görüldüğü gösterilerde bir araya gelen Güney Afrikalılar, Zuma'nın "liderlikteki başarısızlığı ve zayıf öngörüsünden" dolayı istifasını talep etti. Johannesburg kentinde toplanan kalabalık, tarihi Mandela Köprüsü'nde "Zuma istifa" şeklinde slogan atarak, üzerinde "Yolsuzluğa hayır", "Zumagitmeli", "Artık yeter" yazan dövizler taşıdı. 
   Protestoya katılan Glen Rebello isimli Güney Afrikalı, ülkede yaşananların üzücü olduğunu ancak halkın dayanışmasının gurur verdiğini belirterek, halkın artık tahammülü kalmadığını ve tek ses halinde tepkisini dile getirdiğini aktardı. 
   Sesini duyurmak için gösteriye katıldığını söyleyen Reggie Mofokeng de "İktidar partisinin kötü yönetimine bir son verilmeli" dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2015, 11:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473