banner564

Avukatlar beraat bekliyor

Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ve iki oğlu hakkındaki karar veriliyor

Avukatlar beraat bekliyor
banner598
Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, iki oğlu ve dönemin İçişleri Bakanı Habib el-Adili ile altı yardımcısının, "göstericilerin öldürülmesi" suçlamasıyla yargılandığı davanın karar duruşması sıkı güvenlik önlemleri altında başladı.
Kahire'nin doğusundaki Polis Akademisi'nde görülen duruşmada Mübarek, oğulları Ala ve Cemal, dönemin İçişleri Bakanı Adili ile altı yardımcısı hazır bulundu. Tekerlekli sandalyeyle duruşma salonuna getirilen Mübarek ile iki oğlunun avukatlarına zafer işareti yaptığı görüldü.

'Beraat kararı bekliyoruz'
AA muhabirine konuşan Mübarek'in savunma heyetinden Faysal el-Uteybi, "Arapların lideri" olarak nitelendirdiği Mübarek ile diğer sanıklar hakkında beraat kararı çıkmasını beklediğini söyledi. Uteybi, sonuç ne olursa olsun Mısır yargısının vereceği karara saygı duyacaklarını ve adalete güvendiklerini ifade etti.

'Beraat çıkarsa süresiz eylem yaparız'
Mısır'da 25 Ocak 2011'deki devrim sırasında yakınları öldürülenler ise Mübarek'in bugünkü duruşmada suçsuz bulunması halinde Tahrir Meydanı'nda süresiz eylem yapacaklarını açıkladı. Mübarek destekçileri ise beraat kararı verilmesi durumunda başta Kahire olmak üzere ülke genelinde kutlamalar tertip edeceklerini duyurdu.
Kahire Ceza Mahkemesi, Mübarek'in, "göstericilerin öldürülmesi" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşmasını bugüne ertelemişti. Mübarek, iki oğlu ve dönemin İçişleri Bakanı Habib el-Adili ile altı yardımcısı, 25 Ocak 2011 devriminde "göstericileri öldürme emri vermekle" suçlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2014, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474