banner564

Bir şok daha

Avrupa Birliği'nin Ukrayna krizi nedeniyle uyguladığı yaptırımlar kapsamında, Rus hava yolu şirketi Dobrolet, tüm seferlerini geçici olarak durdurdu

Bir şok daha
banner598
Dobrolet Şirketten yapılan açıklamada, "AB'nin Dobrolet'i yaptırım listesine almasıyla bağlantılı olarak, Boeing 737-800 uçaklarının leasing sözleşmesinin feshedilmesi nedeniyle şirketimiz 4 Ağustos saat 00.00 itibariyle tüm seferlerini durdurmak durumunda kalmıştır" denildi. Rus basınında yer alan haberlerde, Avrupalı şirketlerin Dobrolet'e ayrıca navigasyon, sigorta ve teknik destek gibi hizmetleri sunmayı da reddettiği belirtildi. Dobrolet, Rusya Havayolları Aeroflot bünyesinde Haziran 2014'de ucuz havayolu şirketi olarak ticari faaliyetine başladı. 

Ucuz bilet satmasıyla dikkat çekti
Şirket, Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasından sonra Moskova-Simferepol seferlerinde ucuz bilet satmasıyla dikkat çekti.Ukrayna krizindeki rolü nedeniyle Rusya'ya yaptırım kararı alan AB, 30 Temmuz'da birlik ülkelerine seyahat yasağı ve mal varlıklarının dondurulması önlemlerinden oluşan ikinci aşama yaptırım listesi açıklamıştı. AB'nin yaptırım listesine dahil ettiği üç şirket arasında havayolu şirketi Dobrolet, Rusya Ulusal Ticaret Bankası (RNCB) ve yerden havaya savunma sistemleri üreten Almaz-Antey yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2014, 08:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473