banner564

Bizi örnek almayın

Meksikalı muhalif liderden Başkanlık sistemi ile ilgili Türkiye’ye uyarı:

Bizi örnek almayın
banner598
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şubat'ta Meksika'ya yaptığı ziyaret sonrasında Türkiye'nin de Meksika'daki başkanlık rejimini örnek alabileceğini söylemişti. Meksikalı muhalif lider Martinez bir mektupla Türkiye kamuoyunu uyardı: "Soykırımla, insanların kaybedilmesiyle suçlanan bu tarihimizin en kötü rejimini örnek almayın."

“Demokrasi maskesine takılmış…”
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın Türkiye için de örnek gösterdiği Meksika başkanlık sistemi konusunda, Meksikalı muhalif lider Başkanı Florentino Lopez Martinez. Türkiye kamuoyunu uyaran bir mektup gönderdi.   Martinez mektubunda, "Meksika’daki başkanlık sistemi demokrasi maskesi takmış bir diktatörlüktür. Senyor Erdoğan’ın uluslararası düzlemde de prestiji olmayan Meksika sistemini örnek gösterdiği anlaşılır değildir" uyarısında bulunuyor.

Erdoğan, Nieto ile görüşmüştü
Geçtiğimiz 11 Şubat’ta Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meksika’ya ilk ziyaretini gerçekleştirdi ve bu ziyarette ilk etkinliği Meksika’nın en nefret edilen Devlet Başkanı Enrique Peño Nieto ile görüştü. Bu ziyaretin sonucu iki ülke arasındaki diplomatik ve ticari ilişkilerin güçlendirilmesi oldu.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2015, 08:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473