banner564

“Buna hakkın yok”

Çin, İngiltere'ye, Hong Kong sorununa karışmayı bırakması yönünde çağrıda bulundu

“Buna hakkın yok”
banner598
Çin, İngiltere'ye, Hong Kong sorununa karışmayı bırakması yönünde çağrıda bulundu.  Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Ley, İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkilinin, Hong Kong'daki son olaylara ilişkin yaptığı açıklamaya ilişkin, İngiltere'nin Hong Kong ile ilgili dikkatli konuşması, hareket etmesi ve yanlış uyarılar göndermemesi gerektiği çağrısında bulundu. 
Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi'nin (NPC) kararına istinaden ve temel hukuk çerçevesinde, Hong Kong'da siyasi reformun uygulanacağının altını çizen Hong '' Hiçbir ülkenin veya şahsın Çin'in içişlerine karışmaya hakkı yok'' ifadesini kullandı.  Hong ayrıca, Hong Kong'un, Çin'in içişleri olduğunu pek çok kez beyan ettiklerini hatırlattı.  Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi, Hong Kong'da 2017'de yapılacak özel yönetici seçiminde adayların geniş temsilli bir komite tarafından seçilmesine karar vermişti.
İngiltere'nin Uzakdoğu ve Güney Doğu Asya'dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Hugo Swire,  şu açıklamayı yapmıştı:
"İngiliz hükümeti tüm taraflara protestoların barışçıl olması konusunda çağrıda bulunmuştur. Hong Kong'un temel hak ve özgürlüklerine saygı duyulmaya devam edilmesi önemlidir. Anayasal reform konusunda Dışişleri Bakanı ve ben tüm taraflara, Hong Kong'un geleceğinin halkın istekleri karşılanarak en iyi şekilde yönetileceğini ifade ettik. İngiliz hükümeti, tüm tarafları demokrasi yönünde adım atmak için bir anlaşmaya varılması konusunda çalışmaya teşvik etmeye devam etmektedir. Hong Kong hükümetinin oy hakkı konusundaki planlarını 2017 yılında uygulaması için istişarelere yeniden başlamasını dört gözle bekliyorum."

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2014, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473