banner564

Bu sefer olmadı

Mehmet ve Burak isimli iki kafadar, telefonda kandırdıkları vatandaşın gönderdiği parayı bankadan çektikleri sırada yakalandı

Bu sefer olmadı
banner598
Iğdır'da telefonla kendilerini savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan iki kişi, kandırdıkları vatandaşın gönderdiği 25 bin lirayı bankadan çektikleri sırada yakalandı. Para çekmek için kentteki bir banka şubesine giden Mehmet B. (20) ve Burak G'nin (18) yüklü miktarda para çekmesinden ve hareketlerinden şüphelenen görevliler, durumu polise bildirdi.  İhbarı değerlendiren Iğdır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği Dolandırıcılık Büro ekipleri, Uşak'tan banka hesabına parayı yatıran vatandaşın iletişim bilgilerine ulaştı. 
Dolandırılan vatandaş ile irtibata geçen ekipler, şüphelilerin kendilerini savcı olarak tanıttıklarını öğrendi. Verilen bilgiler doğrultusunda bankaya giden ekipler, şüphelileri 25 bin lirayı çektikleri sırada gözaltına aldı. 
Emniyette ifadeleri alınan şüphelilerin, çeşitli kentlerdeki vatandaşları arayarak kendilerini savcı olarak tanıttıklarını, bankada görevlilerinin kendilerini dolandırdığını söyleyerek operasyon düzenlemek için yardım istedikleri öğrenildi.  Operasyon kapsamında banka görevlilerinin yakalanacağını ifade eden dolandırıcıların yatırılan parayı operasyonun ardından iade edileceğini belirterek vatandaşları kandırdığı belirtildi. Öte yandan gözaltı sırasında şüphelileri telefondan arayan bir vatandaşın da 45 bin lira para yatırmak için bankaya gittiği, telefonu açan polisin durumu izah etmesi üzerine parayı yatırmadığı öğrenildi. 

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2014, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474