banner564

Cehennemde yerleri hazır!

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk'tan İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasını destekleyenlere sert eleştiri geldi

Cehennemde yerleri hazır!
banner598

 İngiltere'nin AB'den ayrılma süreci, anlaşmalı mı yoksa anlaşmasız mı olacağı tartışmaları altında devam ederken AB Konseyi Başkanı Donald Tusk'tan sıra dışı bir açıklama geldi. Tusk, makul bir planları olmadan İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasını destekleyenlerin 'cehennemde özel bir yeri' hak ettiklerini söyledi.

Brüksel’de İrlanda Başbakanı Leo Varadkar ile görüşen Donald Tusk, AB’nin Brexit anlaşmasında Kuzey İrlanda için öngörülen ‘backstop’ uygulamasında herhangi bir değişikliği kabul etmeyeceğini belirtti.
AB’nin öncelikle bir barış projesi olduğunu vurgulayan Tusk, birliğin Kuzey İrlanda’da barış sürecinin tehlikeye girmesini istemediğini kaydetti. Tusk, “Barışla kumar oynamayacağız. Ya da uzlaşmaya son kullanma tarihi koymayacağız” dedi.
AB Konseyi Başkanı yarın Brüksel’de İngiltere Başbakanı Theresa May’le görüşecek.
İngiltere’nin AB’yle yeniden müzakere etmek istediği, Brüksel’in ise buna yanaşmadığı “Backstop” esasında bir acil durum mekanizması. Brexit sonrası AB ile İngiltere arasındaki serbest ticaret anlaşması müzakereleri nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, Birleşik Krallık’ın parçası Kuzey İrlanda ile AB üyesi İrlanda Cumhuriyeti arasında fiziki sınır olmamasının garanti altına alınmasını amaçlıyor.
Ancak İngiltere ile AB arasında varılan anlaşma, taraflardan herhangi birinin bu sürece tek taraflı olarak son verememesini öngörüyor. İngiltere’de anlaşmaya karşı çıkanlar da bunun, Birleşik Krallık’ın tamamında gümrüklerin kontrol edilememesi anlamına geleceğini vurguluyor.
İngiltere mevcut şartlarda 29 Mart’ta AB’den ayrılacak. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474