banner564

Kapıyı birlikte açalım

Çipras, Heybeliada Ruhban Okulu'na yaptığı tarihi ziyaretin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulundu:

Kapıyı birlikte açalım
banner598

 Heybeliada Ruhban Okulu'nu ziyaret eden ilk Yunanistan Başbakanı olan Çipras, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulundu. Çipras, "Dilerim bu okula yapacağım gelecek ziyaret Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte olur ve 48 yıldır kapalı olan okulun kapısını beraber açarız" dedi.

İstanbul’a dün sabah gelen Alexis Çipras, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Fener Rum Patriği Bartholomeos ve beraberindeki heyet, Heybeliada Ruhban Okulu’nu gezdi. Çipras, Bartholomeos ve Kalın, okulun bahçesine çınar ağacı dikti. Bartholomeos, ziyaret sırasında Çipras’a çeşitli hediyeler de takdim etti.
Yunanistan Başbakanı Çipras burada yaptığı konuşmada, Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilerin son dönemlerde pozitif bir ivme kazandığını vurgulayarak, şöyle konuştu: “Erdoğan’la başlayan olumlu diyalog, özellikle azınlık vakıflarının mallarının iadesi konusundaki olumlu gelişmeler takdire şayan.
Tek tanrılı dinler, ayrıştırıcı değil birleştirici olmalıdır. Buradaki Rum azınlığın, Batı Trakya’daki Müslüman azınlığın din yüzünden sıkıntı yaşamış olmaları üzücü şeylerdir. Günümüzde iyileşmiş olduğunu görüyoruz. Çağdaş demokrasilerde, insan haklarına saygı gibi kavramlar önemli.
Son yıllardaki olumlu diyaloglarımızın netice vermesini bekliyoruz. Türkiye’de ve Yunanistan’da bulunan Türk ve Rum azınlıkların haklarının karşılıklı bir şekilde korunmasını temenni ediyorum. Dilerim bu okula yapacağım gelecek ziyaret Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte olur ve 48 yıldır kapalı olan okulun kapısını beraber açarız.”

Çipras ile Yıldırım görüştü
Öte yandan TBMM Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ı kabul etti.
Yıldırım, Dolmabahçe Sarayı'na deniz yoluyla gelen Çipras'ı, sarayın bahçesinde karşıladı. Binali Yıldırım ile Çipras'ın basına kapalı gerçekleşti.
Yıldırım ve Çipras'ı yaklaşık 40 dakikalık görüşmenin ardından Dolmabahçe Sarayını gezdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473