banner564

Çocukların derisini yüzdüler

Hocalı’da bundan 24 yıl önce Ermeniler tarafından gerçekleştirilen katliamın anıları, vahşetin büyüklüğünü gözler önüne seriyor

Çocukların derisini yüzdüler
banner598
Azerbaycan'ın Hocalı ilçesinde bundan 24 yıl önce Ermeniler tarafından gerçekleştirilen katliamın anıları, vahşetin büyüklüğünü gözler önüne seriyor. Katliam sırasında Ermeni askerlerine esir düşen ve daha sonra esir değişiminde serbest kalan Azerbaycanlı Hüseynağa Guliyev, gözü dönmüş insanların Hocalı'da gerçekleştirdikleri barbarlığın vahşi hayvanları bile geride bıraktığını söyledi. "Annelerinin gözleri önünde çocukların dersini yüzüyorlardı" diyen Guliyev, vahşi hayvanların bile o insanlardan daha merhametli olduklarını ifade etti. 
Hocalı'yı düşman işgaline karşı savunmakla görevli askeri birlikte bölük komutanı olarak görev yaptığını ve yaralanarak Ermeni askerlerine esir düştüğünü belirten Guliyev, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine gözleriyle şahit olduğu, vahşeti anlattı. Ermenilerin Ruslardan destek alarak Hocalı'da katliam yaptıklarını ifade eden Azeri vatandaşı Guliyev, kendisiyle birlikte esir düşen sivil halka da yapılan işkenceleri hayvanların dahi yapmayacağını söyledi. 

Şoku hala atlatamadı
Katliamın üzerinden 24 yıl geçmesine rağmen hala şahidi olduğu vahşetin şokunu atlatamadığını dile getiren Hüseynağa Guliyev, "Ermeniler öldürdükleri hamile kadınların karınlarındaki bebekleri bile kesip çıkarıyor ve kurşunluyorlardı. İnsanların başlarını, kollarını kesiyorlardı. Hayvan bile bu kadar vahşi olamaz. Çocukları, annesinin gözü önünde ağaca bağlayarak başlarını kesiyorlardı. Kafasının derisini yüzüyorlardı. Burnunu, kulağını kesiyorlardı." dedi. 

Görülmedik işkenceler yaptılar
O sırada kendisinin de bacağından vurulduğunu bildiren Hüseynağa Guliyev, "Ayağa kalktığımda baktım ateş ederek geliyorlar. Silahımdaki mermiler bitmesin diye bana yaklaşanları bekledim. Birini vurdum ama yakalanarak esir düştüm ellerine. Bana esirlikten görülmedik işkenceler yaptılar." şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2016, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474