banner564

Meşru müdafaa

Ömer Çelik, “Türkiye'nin aldığı tüm tedbirler hiçbir savaş senaryosunun parçası değildir” dedi

Meşru müdafaa
banner598

Türkiye'nin sınır güvenliği kapsamında aldığı tedbirlere vurgu yapan Çelik "YPG adlı terör örgütü, herkesin gözü önünde büyük devletlerle oyun oynayan bir şey içine giriyor. Hiçbir ülke kendi ulusal güvenliğini başkalarının telkin edeceğiz cümlelerine bırakmaz. Ulusal güvenliğimiz açısından aldığımız bir tedbirin, meşru müdafaa anlamında bir tedbirin hiçbir şekilde bunlar tarafından eleştirilmesine doğru bakmayız. Özellikle Rusya medyasında 3. Dünya Savaşı ihtimali gibi kara propaganda yürütülüyor. Dış spekülasyonlara hiçbir şekilde kulak asılmamalı. Türkiye'nin aldığı tüm tedbirler hiçbir savaş senaryosunun parçası değildir" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ankara'daki terör saldırısına ilişkin Çelik şu ifadeleri kullandı: "Suriye çerçevesindeki gelişmeler, Türkiye'nin Suriye'de ortaya koyduğu yüksek nitelikli prensipli tavır birilerini ciddi şekilde rahatsız ediyor. Halep Musul hattını dile getirmiştik. Suriye toprakları içerisinde uçuşa yasak bölge güvenli bölge oluşturulması gerektiğini söylemiştik. Uçuşa yasak bölge ve güvenli bölge oluşturulsaydı ölümden kaçan bu insanlar için güvenli bir alan meydana gelecekti, saldırıya uyaramayacakları için bu insani kriz, demografik değişim olmayacaktı. Akdeniz'deki insani dramlar ortaya çıkmayacaktı. Hiçbir AB kurumunun, ülkesinin Türkiye'yi, Yunanistan'ı, Macaristan'ı insanların depolandığı yer olarak görmemesi bu yükü eşit paylaşacak mekanizmaların ortaya çıkması için daha güçlü destek vermeleri gerekir. Suriye'den kaynaklı güvenlik problemleri bugün Ankara'da karşı karşıya kaldığımız o lanetli terör eylemini ortaya çıkarıyor.
Eğer Ankara'da bu olabiliyorsa Avrupa'nın bütün başkentlerinde olabilir. Kimsenin terör örgütleri konusunda herhangi bir terör örgütünü istisna tutan tutum içerisine girmemesi gerekir. DAEŞ denilen terör örgütüne karşı mücadele ediyor diye YPG'nin terör örgüt vasfının dikkate alınmaması, uluslararası toplum için son derece büyük bir kara delik, zaaf ortaya çıkarmıştır.”

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2016, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473