banner564

Çoğunluk  onay verdi

Kosova Meclisi, MİT'in FETÖ operasyonunu araştıracak

Çoğunluk  onay verdi
banner598

 Kosova Meclisi'nde 40 milletvekilinin talebi doğrultusunda Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 6 üst düzey mensubunun Türkiye’ye iadesiyle ilgili düzenlenen olağanüstü oturumda, konunun araştırılması için komisyon kurma kararı alındı. 

Kosova Demokratik Birliği (LDK) tarafından önerilen tavsiyeler, oturuma katılan 64 milletvekilinden 59'unun oyu ile kabul edildi. LDK Meclis Grup Başkanı Avdullah Hoti, oturumda yaptığı konuşmada, bunun Meclis'teki tüm parti grup başkanları tarafından desteklendiğini dile getirdi.
Hoti, kabul edilen tavsiyelerle şunları kaydetti: Birincisi, 29 Mart 2018'de Türk vatandaşlarının sınır dışı edilmesiyle ilgili olayın aydınlatılması için soruşturma komisyonu kurulması. İkincisi, meclis gruplarından 3 gün içerisinde Meclis Başkanlığı'na komisyondaki temsilcilerinin isimlerini sunması. Üçüncüsü, meclis konunun tam aydınlatılması için tüm ilgili kurumların komisyonun taleplerine cevap vermeleri için yükümlü kılması. Ve dördüncüsü, Meclis Soruşturma Komisyonu'nu yürürlükteki yasa ve anayasa uyarınca takip edilen prosedürlerin uygunluğunu gözden geçirmekle görevlendirmesidir."
Meclis Başkan yardımcısı Cavit Haliti ise bahsi geçen tavsiyeleri görüşmek üzere Meclis Başkanlığı olarak toplanacaklarını söyledi. 

Kosova Başbakanı’ndan ABD ve AB’ye güvence 
Kosova Başbakanı Ramuş Haradinaj bir televizyon kanalına verdiği röportajda da söz konusu operasyona değindi. Haradinaj, Kosova'nın en büyük ekonomik ve siyasi destekçileri arasında yer alan ABD ve Avrupa Birliği'nden yetkililerle görüşerek bu konuyu ele aldığını söyledi.
Kosova Başbakanı, "AB ve Washington'a bunun bir hata ve kaza olduğu konusunda güvence verdim. Bunu düzeltmek için anlayış göstermelerini ve yardım etmelerini rica ettim" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kosova Başbakanı Haradinaj'ın Kosova İçişleri Bakanı ve istihbarat şefini görevden almasını sert dille eleştirmişti. "Ey Kosova'nın Başbakanı. Kimin talimatıyla sen böyle bir adımı attın? Ne zamandan beri Türkiye Cumhuriyeti'ne darbe yapmaya gayret edenleri korumaya başladın?" ifadesini kullanan Erdoğan, "Benim Kosovalı kardeşlerim, tanıdığım bildiğim Kosovalılar sana bunun hesabını soracaktır, ben bunu da biliyorum" demişti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474