banner564

DAEŞ üstlendi

İran'da parlamento binası ile Humeyni Türbesi önünde yapılan eş zamanlı saldırılarda12 kişi öldü, 42 kişi yaralandı

DAEŞ üstlendi
banner598
İran'ın başkenti Tahran dün sabah eş zamanlı iki saldırıyla sarsıldı. İran İstihbarat Bakanlığı üçüncü bir terör saldırısının ise önlendiğini açıkladı. İran Parlamentosu ve Humeyni Türbesi'ne eş zamanlı düzenlenen saldırıda 12 kişi öldü ve 42 kişi de yaralandı. Parlamentodaki rehine krizi 4 terörist öldürülerek sona erdirildi. Parlamento binasındaki saldırganlardan biri üzerindeki bombayı patlattı. 
Saldırının sona ermesiyle birlikte İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani parlamentoda görüldü.
İran İçişleri Bakanlığı, parlamento binasındaki saldırganların kadın kıyafetleri giydiğini belirtti.
İran'daki çifte saldırı terör örgütü DAEŞ tarafından üstlendi. DAEŞ'in haber ajansından yapılan açıklamada, İran Parlamentosu ve Humeyni Türbesi'ndeki eş zamanlı saldırılar üstlenildi. 
İranlı yetkililer, halktan toplu taşıma araçlarından uzak durmaları istendi. Halka otobüs ve tren duraklarından uzak durun çağrısı yapıldı. 

"Saldırının arkasında Suudi Arabistan var"
İran Devrim Muhafızları saldırının arkasın Suudi Arabistan olduğunu ileri sürdü. İran Devrim Muhafızları tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "ABD Başkanı Donald Trump ve teröristeleri destekleyen Suudi liderlerin görüşmesinden sadece bir hafta sonra bu kanlı saldırı gerçekleşti. DAEŞ'in sorumluluğu üstlenmesi onların kanlı saldırıda parmakları olduğunu gösteriyor."
İran Devrim Muhafızları İkinci Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Selami de, Tahran'daki saldırıyı gerçekleştiren terörist gruplar ve destekçilerinden intikam alacaklarını söyledi. İran devlet televizyonuna konuşan Tuğgeneral Hüseyin Selami, "Bugün Tahran'daki saldırıyı gerçekleştiren teröristler, iştirakçileri ve destekçilerinden intikam alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Humeyni Türbesine saldırı 
İran'ın başkenti Tahran'daki ikinci saldırının adresi ise Ayetullah Humeyni'nin kentin güneyindeki türbesi oldu. İntihar bombacısı, türbe önünde üzerindeki patlayıcıları infilak ettirdi, üç saldırgan da ateş açtı. Tahran valisi bir saldırganın öldürüldüğünü duyurdu. İki saldırgan da gözaltına alındı. Saldırıda iki kişi de yaralandı. Humeyni Türbesi'ndeki saldırganlardan birinin de siyanür içerek intihar ettiği ileri sürüldü. Humeyni Türbesi'ne düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre, saldırganlar dışında bir kişi hayatını kaybetti, en az 2 güvenlik görevlisi yaralandı. Humeyni türbe yakınında bulunan bir patlayıcı da etkisiz hale getirildi.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2017, 10:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474