banner564

Gaf başını ağrıttı

Obama’nın, ülkesinin IŞİD terör örgütüne karşı "henüz bir stratejisi olmadığını" söylemesi, sosyal medyada alay konusu oldu

Gaf başını ağrıttı
banner598
ABD Başkanı Obama Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, ABD'nin Suriye'de girişebileceği olası bir askeri eylem için Kongre'den onay almayı düşünüp düşünmediğini soran gazeteciye "İşi tersinden yapmak istemiyorum. Henüz bir stratejimiz yok" şeklinde yanıt vermesi ülkede olay yarattı.
Obama, gaf olarak nitelenen açıklamasıyla, zaten uzun süredir kendisini "Ortadoğu'da bir stratejisi olmamakla" suçlayan Cumhuriyetçilere büyük bir koz vermiş oldu. Vakit kaybetmeden Obama'ya yüklenen Cumhuriyetçiler, "Biz söylemiştik stratejisi olmadığını, işte şimdi kendisi de teyit etti" dedi.
 Obama'yı en sert eleştirenlerden Kongre üyelerinden biri Senatör John McCain oldu. Daha basın toplantısı bitmeden sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından Başkan'a yüklenen McCain, Obama'nın sözlerini tarihe kayıt düşmek için tarihi, Obama'nın unvanını ve ismini ekleyerek mesaj gönderdi. McCain, " 'Henüz bir stratejimiz yok' - Başkan Obama 28/8/14. IŞİD, tarihteki en büyük ve en zengin terör örgütü. Suriye'de 192 bin kişi öldü" yazdı.


 Sosyal medyayı salladı
 Obama'nın sözlerini eleştirenler, sadece Cumhuriyetçilerle sınırlı kalmadı. Bazı yorumcular ve akademik çevrelerin yanı sıra sıradan vatandaşlar da sosyal medya yoluyla tepkilerini dile getirdi. Sosyal medyada Obama'yı alaya alan mesajlar yer aldı. Basın toplantısını canlı yayınlayan televizyon kanallarının muhabirleri bile şaşkınlıklarını gizlemedi. CNN International'ın ünlü habercisi Christian Amanpour, Twitter'dan, "IŞİD terörü karşısında Başkan Obama geri adım atıyor: Bir stratejimiz yok. Çok acayip, korkutucu" yazdı.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2014, 08:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473