banner564

Her yer ışıl ışıl

Balkanlar'da, Noel Bayramı ve yaklaşan yeni yıl dolayısıyla cadde ve sokaklar süslendi

Her yer ışıl ışıl
banner598

Balkanlar'da, Noel Bayramı ve yaklaşan yeni yıl dolayısıyla cadde ve sokaklar çam ağaçları ve rengarenk ışıklarla donatıldı. 

Müslüman ve Yahudiler'in yanı sıra çok sayıda Katolik ve Ortodoks Hristiyan'ın yaşadığı Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Noel bayramı dolayısıyla kiliseler ayinlere hazırlanıyor. 

Öte yandan, yaklaşan yeni yıl dolayısıyla Aliya İzzetbegoviç Meydanı ışıklarla donatılırken, meydandaki çam ağaçları da süslendi.

Klasbahis Roman"">Meydanda açılan "Sarajevo Holiday Market" hediyelik eşya fuarı da sevdiklerini hediyelerle mutlu etmek isteyen Saraybosnalılar'ın uğrak yeri haline geldi.

 

Ban Yelaçiç Meydanı'nda ışık cümbüşü

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'i de Noel ve yeni yıl coşkusu sardı. Zabreb'in kalbi konumundaki Ban Yelaçiç Meydanı göz alıcı neon ışıklarla aydınlatıldı, çevresindeki sokaklar da çeşitli biçimlerdeki ışık tabelalarıyla süslendi. Meydanda kurulan dev çadırlarda Noel hediyeleri satışa sunulurken, yeni yıl kutlaması için de büyük bir canlı müzik platformu oluşturuldu. Sırbistan'da ise Noel ve yeni yıl kutlamaları ekonomik krizin gölgesinde kaldı. Her yıl coşkulu şekilde yapılan kutlamaların bu yıl minimize edildiği belirtildi. Buna rağmen, kentin en işlek caddelerinden Knez Mihaylova'daki binalar ve sokaklar renkli ışıklarla aydınlatılmış durumda. Belgrad'da, yılbaşı kutlaması ve 14 Ocak'ta gerçekleştirilen "Ortodoks Yeni Yılı"nın, başkent Belgrad'daki Parlamento binası önünde yapılacak. 

Balkanların en küçük ülkesi Karadağ'da da yeni yıl ve Noel için hazırlıklar tamamlandı. 

Geçen yıllarda olduğu gibi Noel ayini ülkenin Kotor kentindeki Aziz Tripun Kilisesi'nde gerçekleştirilecek. Açıkhava kutlamaları ise Budva'da yapılacak. Budva'da geleneksel olarak düzenlenen yılbaşı konserinde, bu yıl ünlü Boşnak şarkıcı Dino Merlin de sahne alacak.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2013, 18:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474