banner564

İç çamaşırlı protesto

Başkent Beyrut'ta kamu çalışanları gösteri düzenledi

İç çamaşırlı protesto
banner598

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta kamu çalışanları, parlamentoda görüşülmekte olan "kamu personeline zam yasası"nın onaylanmamasını protesto etti.

Kamu Çalışanları Konfederasyonu Birliği'nin çağrısı üzerine toplanan kamu çalışanları, parlamento binasının bulunduğu Riyad Es-Suluh bölgesindeki Nejmeh Meydanı'nda gösteri düzenledi.

Lübnan parlamentosunun, 70 yasa tasarısını görüşmek üzere toplandığı, üç gün sürecek olan oturumların ikinci gününde 300 kadar kamu çalışanı, maaşlarına zam yapmayı öngören yasa tasarısının onaylanmasının hızlandırılmasını istediklerini ve  "haklarından vazgeçmeyeceklerini" dile getirdi.

Göstericiler, parlamentonun taleplerini yerine getirmemesi durumunda, gelecek hafta yeniden greve gideceklerini ve büyük çaplı gösteri düzenleyeceklerini belirtti.

Gösteride, üzerinde sadece iç çamaşırı olan ve boynunda "Ben insanım, Ben Lübnanlıyım, Ben adamım" yazılı pankart taşıyan protestocu dikkati çekti. İş bulamadığı için eylem yaptığını söyleyen gösterici, Lübnan hükümetini kendisine yardıma çağırdı. Yarı çıplak göstericiye polis müdahale ederek, meydandan uzaklaştırdı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında iki saat devam eden gösteriler, olaysız şekilde sona erdi.

Kamu Çalışanları Konfederasyonu Birliği, bir yıldan uzun süredir, kamu personelinin maaşını düzenleyecek olan yasa tasarısının onaylanmasını talep ediyor. Ekonomi Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre ise, yasanın kabul edilmesi durumunda 180 bin kamu çalışanının maaşlarına zam yapılacak.  

 

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2014, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473