banner564

İntikam peşinde

ABD’li sörf öğretmeni, IŞİD’e karşı YPG’ye katıldı

İntikam peşinde
banner598
Costa Rica'da sörf eğitmeni olarak çalışan 49 yaşındaki ABD'li Dean Parker, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'ne karşı savaşmak üzere YPG'ye katıldığını açıkladı.
Costa Rica’da sörf eğitmeni olarak çalışan 49 yaşındaki ABD’li Dean Parker, IŞİD’e karşı savaşmak üzere YPG’ye katıldı. Daily Mail’e konuşan Parker, hiçbir askerî tecrübesinin olmadığını ve Şengal’deki Ezidilerin IŞİD yüzünden yaşadığı dramı görünce terör örgütüne karşı savaşma kararı aldığını belirtti.

Ezidi zulmünden etkilenmiş
YPG’nin bünyesindeki Lions of Rojava (Rojava’nın Askerleri) adlı yalnızca yabancılardan oluşan birliğe katılan Parker, IŞİD’e karşı savaşmaya karar verdiği anı, “IŞİD Ezidilere saldırırken ve onlar dağdan kaçmak zorunda kalmışken, Batılı bir gazeteci, Irak ordusuna ait helikopterle su yardımı yapmaya gitmişti. Kadın ve çocuklar helikoptere koştu ve yığılmaya başladı. Kameraman 10 veya 11 yaşındaki oğluna sarılan anneyi görüntüledi. Çocuk okula gitmek üzere giyinmiş gibiydi. Kadın ağlıyordu, oğluna sarılıyordu. Çocuk kameraya bakıyordu ve onun gözlerindeki dehşet benim daha önce hiç yaşamadığım duyguları yaşamama neden oldu. Fiziksel olarak hastalandım ve kontrolsüz şekilde ağlamaya başladım. Bu bana daha önce olmamıştı. Oraya gitmem gerektiğini biliyordum” sözleriyle anlattı.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2015, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473