banner564

IŞİD gölgesinde

ABD'nin New York kentinde 11 Eylül 2001'deki terör saldırılarında hayatını kaybedenler, saldırının 13. yıldönümünde düzenlenen törenle anıldı

IŞİD gölgesinde
banner598
ABD'nin New York kentinde 11 Eylül 2001'deki terör saldırılarında hayatını kaybedenler, saldırının 13. yıldönümünde düzenlenen törenle anıldı.
Başkan Barack Obama, El Kaide terör örgütünün gerçekleştirdiği 11 Eylül'ün bir gün öncesinde, IŞİD'le mücadele planını açıklarken, ABD İç Güvenlik Bakanlığı'nın da IŞİD ile bağlantılı militanların Meksika sınırından ülkeye girmeyi planladıklarını içeren bir açıklamada bulunması, 11 Eylül anma etkinliklerinin IŞİD'in gölgesinde yapılmasına neden oldu. Şehir metrosunda ''şüpheli hareket ve paket'' konusunda yapılan uyarıların artırıldığı dikkat çekerken, polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Anıt alanındaki anma töreni, ilk uçağın Kuzey Kulesi'ni vurduğu an saat 08.46'da yapılan saygı duruşuyla başladı. Törende hayatını kaybeden 2 bin 753 kişinin isminin okundu. Yıkılan İkiz Kulelerin bulunduğu alanda inşa edilen ve bu yıl mayıs ayında açılan 11 Eylül Müzesi'nde de tören düzenlendi. New York'ta 11 Eylül saldırılarının meydana geldiği alan dışında da anma töreni ve etkinlikleri gerçekleştirildi. Yıkılan Dünya Ticaret Merkezi yakınındaki Trinity Kilisesinde çanlarını çaldı.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2014, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474