banner564

IŞİD'in merkezi Erbil

Irak Başbakanı Nuri Maliki'den şaşırtan bir iddia geldi

IŞİD'in merkezi Erbil
banner598
Maliki Irak devlet televizyonunda yayımlanan haftalık konuşmasında, “Kürt yönetimi IŞİD’in, El Kaide’nin ve Baasçıların üssü haline geldi ve biz buna karşı sessiz kalmayacağız” dedi.
Irak Başbakanı “Kürtler eğer ülkenin birliğini düşünüyorsa IŞİD’in faaliyetlerine engel olmalıdır. IŞİD gibi onları misafir edenler de yenilecektir” şeklinde konuştu.
Maliki ayrıca, “Ortaklıktan, cumhurbaşkanlığından ve dışişleri bakanlığından bahsedenlere sesleniyorum; bu operasyon birimlerini, Baasçıları ve onların elinde oyuncak olanları durdurun. Eğer gerçek anlamda bir milli ortaklık istiyorsanız, gerçek bir milli tutum ortaya koyacağınıza dair güvence verin” dedi.
Barzani hafta başında BBC televizyonuna verdiği mülakatta Kürt bölgesinin bağımsızlığı için birkaç ay içinde referanduma gideceklerini ve halkın kararına saygı duyacaklarını söylemiş, Kürt yönetimi bölgesel meclisine referandum için gerekli yasal sürecin işletilmesi çağrısı yapmıştı.
Barzani "Birçok kez söyledim, bağımsızlık Kürdistan halkının doğal hakkıdır. Son gelişmelerin ardından artık şunu saklamayacağız; Kürdistan'ın nihai hedefi bağımsızlıktır. Elbette bu süreçte tüm Arap ve Sünni kardeşlerimizin yanındayız ancak bu nihai hedefimizden vazgeçtiğimiz anlamına gelmiyor. Hedefimiz Kürdistan'ın bağımsızlığıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2014, 08:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474