banner564

Eşekli protesto

İzmir'de 29 Haziran'dan itibaren uygulanmaya başlanan yeni toplu ulaşım sistemini protesto eden bir grup, belediye önünde eylem yaptı

Eşekli protesto
banner598
    İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne, ulaşımdaki uygulamaları protesto için "eşek"le gelen grup, yeni sistem nedeniyle İzmirlilerin bunaldığını ve alternatif çözüm yolları aramaya başladığını belirten dövizler taşıdı. 
    Grup adına açıklama yapan AK Parti İzmir Gençlik Kolları Başkanı Bilal Akpınar, yeni ulaşım planının tanıtımında kullanılan "trafik sıışıklığına son", "hız kazanıyoruz", "yolculuk süresi kısalıyor" vaatlerinin içinin boş olduğunun geçen sürede ortaya çıktığını ifade etti.
   İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yeni planı meslek odalarına, belediye meclis üyelerine ve halka danışmadan hazırladığını ve uygulamaya koyduğunu savunan Kırkpınar, plan yapılırken engellilerin, yaşlıların ve hamilelerin de düşünülmediğini söyledi.

“Alternatif çözüm yolları aradık”

   Yeni planın eksik yönlerinin düzeltilmesini ya da eski sisteme dönülmesini istediklerini aktaran Kırkpınar, şöyle konuştu:"Bu mağduriyetten, ulaşım çilesinden bunalan İzmirli, büyükşehirden de umudunu kesince ne yazık ki artık kendine alternatif çözüm yolları aramaya başladı. 
    Vatandaş artık şunu düşünmeye başladı, işe gitmek için 4 aktarma yapıp, 3 saatlik bir çile çekeceksem o zaman binerim eşeğe hiç akrtarma yapmadan tek vesaitle aynı saatlerde işime varmış olurum, otopark ve trafik sıkıntısı da olmaz." Grup açıklamanın ardından dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2014, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473