banner564

Mafya başardı!

İtalya'da tehditlere dayanamayan futsal kadın takımı, önce ligden çekildi, ardından da kapanma kararı aldı

Mafya başardı!
banner598
İtalya Birinci Futsal Kadın Liginde (Serie A Elite) mücadele eden Sporting Locri kulübü, mafyadan tehdit aldıkları gerekçesiyle önce ligden çekildi, ardından tamamen kapanma kararı aldı.
Calabria bölgesinde faaliyet gösteren ve ülkenin en etkili mafya örgütlenmelerinden 'Ndrangheta, Futsal (salon futbolu) kadın ligine de el attı. İtalyan basınında yer alan haberlere göre, Serie A Elite'te halihazırda 5'inci sırada yer alan Calabria ekibi Sporting Locri'nin sahibi Ferdinando Armeni ve diğer yöneticiler, uzun süredir 'Ndrangeta örgütünden yazılı ve telefonla tehditler alıyordu. 2010 yılında kurulmuş olan kulübün yöneticileri, sindirilmeye çalışıldıklarını öne sürerken, son olarak Başkan Armeni'nin aracına “Belki çok iyi anlatamadık. Sporting Locri kapanacak yazılı bir mesaj bırakıldı. Savcılık soruşturma başlatsa da bu tehditleri yapan kişiler hala bulunamadı.
Başkan Armeni yaptığı açıklamada, bu spora tutkun olduklarını, ancak kendilerinin yanı sıra sevdiklerini de tehlikeye atmak istemediklerini ve bu nedenle faaliyetlerine son verdiklerini duyurarak, “Ligde bu kadar iyi giderken,sürpriz bir şekilde şampiyonluğa doğru yürürken bu karardan dolayı elbette ki üzgünüz. Ancak bu tehditler altında devam edemeyiz. Böyle bir sporu engellemek isteyenleri anlayamıyorum. Bu olay hem Locri'ye hem de Calabria'ya zarar veriyor" diye konuştu.


“Kulübü bedavaya verebilirim"
Bu destekten dolayı herkese teşekkür eden Sporting Locri Başkanı Ferdinando Armeni, kulübü kapatma kararından vazgeçmeyeceğini belirterek, “İsteyen olursa kulübü memnuniyetle bedavaya verebilirim. Umarım birileri ister" dedi. İtalyan basını, Sporting Locri'nin Serie A Elite'te sürpriz yükselişini engellemek isteyenlerin bu tehditleri gerçekleştirdiğini öne sürdü.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2015, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474