banner564

Üst düzey kabul gördüler

İlk yurtdışı ziyaretini KKTC’ye düzenleyen Türk-İş heyeti; Akıncı, Kalyoncu ve Eroğlu’nu ziyaret etti

Üst düzey kabul gördüler
banner598
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Başkanı Ergün Atalay ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet dün; Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Ömer Kalyoncu ve Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ziyaret etti.
Cumhurbaşkanı Akıncı kabulde yaptığı açıklamada, Türkiye’deki kurumların ilk yurt dışı ziyaretini KKTC’ye, KKTC’deki kurumların da Türkiye’ye yapması geleneğinin güzel bir gelenek olduğunu söyledi.
Emekçinin sağlığının yanında, iyi bir geçim kalitesi olmasının son derece önemli olduğunu bu anlamda sendikalara ciddi görevler düştüğünü belirten Akıncı, Atalay ve yönetim kurulu üyelerine görevlerinde başarılar diledi.
Ergün Atalay, kabulde yaptığı konuşmada Konfederasyon’un Türkiye’de 43 şubesi, 920 bin üyesi ve 64 yıllık mazisi olduğuna işaret etti.
Atalay, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya görevinde başarılar diledi
Heyete, Kıbrıs Türk Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Başkanı Yakup Latifoğlu ve Türk-İş KKTC Temsilcisi Ahmet Çaluda da eşlik etti.

Kalyoncu: Türk-İş’in çalışmalarını izliyoruz
Başbakan Ömer Soyer Kalyoncu ise, Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay’ı ve beraberindeki heyeti kabulünde Türk-İş’in önemli bir sendikal oluşum olduğunu söyledi. 
Kalyoncu, işçi haklarını koruma adına önemli bir görev yapan Türk-İş’in çalışmalarını ilgiyle izlediklerini dile getirdi.

Eroğlu: İnşallah 2016, 2015’i aratmaz…
3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da 22’nci Türk-İş Olağan Genel Kurulu’nda Genel Başkanlığa seçilen ve ilk yurtdışı ziyaretini Hür İşçi Sendikaları Federasyonu’na (Hür-İş) gerçekleştiren Genel Başkan Ergün Atalay ve yönetimini kabulünde, “İnşallah 2016, 2015’i aratmayan bir yıl olur” diyen Eroğlu, “Özellikle Anavatanımız Türkiye için oldukça sorunların yaşandığı bir 2015’i geride bırakıyoruz. 2016’da bu sorunların azaldığını, can güvenliğinin arttığını yaşayarak göreceğiz diye düşünüyorum. Temennim bu…” şeklinde konuştu.
Derviş Eroğlu, yeni yılın Türk-İş’in temsil ettiği kuruluşlara sağlık, başarı ve bol kazanç getirmesini de diledi.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2015, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473