banner564

Merkel’in 4’üncü zaferi

Almanya’daki seçimin galibi Hristiyan Demokrat Birlik Partisi oldu, aşırı sağcı AfD oylarını artırarak meclise girdi

Merkel’in 4’üncü zaferi
banner598
Almanya’daki genel seçimin galibi Başbakan Angela Merkel’in liderliğindeki Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) oldu.  Sandık çıkış anketlerine göre, Merkel dördüncü kez kazandı. Anketlere göre, Merkel'in partisinin oy oranı yüzde 32.5. Sandık çıkış anketlerine göre, aşırı sağcı parti de mecliste. Seçimlere katılım oranı ise yüzde 75 oldu.
Sandık çıkış anketine göre Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) yüzde 32,5 oy aldı. Koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) ise yüzde 20'de kaldı.
Koalisyon hükümetinde yer alan CDU/CSU ile SPD 2013’de yapılan son seçimlere göre oy kaybetti. CDU/CSU’nun oylarında yüzde 9 oranında düşüş oldu. SPD, yüzde 5,7 oranında oy kaybederek İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra en düşük oyunu aldı. 

Aşırı sağcı parti de mecliste
Sandık çıkış anketlerine göre, aşırı sağcı parti de mecliste. Sandık çıkış anketlere göre, AfD yüzde 13,5 ile üçüncü olarak ilk kez mecliste yer alacak. FDP de yüzde 10,5 ile dördüncü parti olacak ve yeniden meclise girecek.
Yeşiller yüzde 9,5 ile beşinci sırada yer alırken, Sol Parti de yüzde 9 oy oranına ulaşarak meclise girdi.

Katılım oranı yüzde 75
Seçimlere katılım oranının yüzde 75 olduğu açıklandı. ARD’nin sandık çıkış anketlerine göre Almanya Federal Meclisi’nde milletvekili dağılımı ise şu şekilde: CDU ve CSU 216, SPD 133, AfD 89, FDP 70, Yeşiller 63, Sol Pati 60. 

Merkel: Hedefimize ulaştık
Angela Merkel, partisinin seçimden zaferle çıktığının kesinleşmesinin ardından seçmenlere seslendi.
Partisinin seçimde stratejik hedeflerine ulaştığını belirten Merkel, "Biz en büyük gücüz, hükümeti kurma görevi bize verildi ve bir karşı hükümet kurulamaz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2017, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473