banner564

Rusya sıkı takipte

Putin, geçen yıl 129 kadrolu personel ve 465 yabancı istihbarat teşkilatı ajanını ortaya çıkardığını söyledi

Rusya sıkı takipte
banner598

 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus karşı istihbaratının geçen yıl 129 kadrolu personel ve 465 yabancı istihbarat teşkilatı ajanını ortaya çıkardığını söyledi.

Rusya Federal Füvenlik Servisi (FSB) Yönetim Kurulu toplantısında konuşan Putin, yabancı istihbarat servislerinin Rusya’daki faaliyetlerini artırmak ve ülkedeki süreçlere etki etmek istediklerini belirtti.
Sputnik’te yer alan habere göre, yabancı istihbarat servislerinin her yoldan politik, ekonomik, bilimsel ve teknolojik nitelikteki bilgilere erişim aradıklarını kaydeden Putin, “Bu nedenle çalışmalar modern yöntemlerle ve günlük yürütülerek verimli olmalı. Bu, özellikle, Rus ileri silah sistemlerinin geliştirilmesi, test edilmesi ve üretilmesiyle ilgili gelişmiş askeri ve çift yönlü ileri teknolojilerin korunmasıyla ilgilidir” dedi.
Putin, bu alandaki kontrolün çok sıkı ve çok itinalı olması gerektiğine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı: “Aynı zamanda bu, akıllı bir kontol olmalıdır. Kalkınma sorunlarını çözerken, savunma alanında yaratılan güçlü birikimlerin sivil endüstrinin yararına kullanılması önünde yapay engeller oluşturmaya gerek yoktur.”
Putin, birçok önemli tasarımın gizlilik rejimleri nedeniyle yıllarca çelik kasalarda saklanması gibi geçmişte yapılan hataların tekrar edilmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi. 

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2019, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473