banner564

Hukuki süreç hazır 

Atakan, akıllı ulaşım sistemleri sektör temsilcilerini yatırım için KKTC’ye davet etti

Hukuki süreç hazır 
banner598

 Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, AUS (Akıllı Ulaşım Sistemleri) Türkiye’nin organize ettiği 1. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi’nin açılışına katıldı ve Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan ile baş başa ve heyetler arası görüşme yaptı.

Atakan, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, KKTC’nin küçük ölçeği nedeniyle akıllı ulaşım sistemlerinin kolaylıkla ülke geneline entegre edilebileceğini söyleyerek mevcut akıllı ulaşım sistemleri ve yıl sonuna kadar bu alanda gerçekleştirilecek projelerle ilgili bilgi verdi.
“Akıllı ulaşım sistemleri ile ilgili teknik detaylar ve hukuki süreci tamamladık. Plaka tanıma sistemi, kırmızı ışık denetleme sistemi ve elektronik kantar denetleme sistemi bu yıl içerisinde uygulamaya konacak” diyen Atakan, akıllı ulaşım sistemleri sektör temsilcilerini yatırım yapmaları için KKTC’ye davet etti.
Zirvenin açılışının ardından, Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan baş başa bir görüşme gerçekleştirdi. Baş başa görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeye geçildi. Görüşmede KKTC’deki karayolları, limanlar, telekomünikasyon ve sivil havacılık konuları ele alındı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473