banner564

Tekneleri imha edilecek

Avrupa kaçak göçmenler için ilginç bir çare buldu:

Tekneleri imha edilecek
banner598
Avrupa Birliği liderleri kaçak göçmen krizini ele almak için bugün Brüksel'de acil bir zirvede bir araya geliyor. Liderler, kaçak göçmenlerin Avrupa'ye geçişini engellemek için insan kaçakçılarının kullanacağı tekneleri önceden tespit ederek imha etmeyi planlıyor. AB liderlerinin olağanüstü zirvesinde kabul edilmesi beklenen taslak bildiride, insan kaçakçılarının kullandığı teknelerin önceden tespit edilerek imha edilmesi için askeri yetki verilmesi bulunuyor. 

5 bin kaçağa mülteci statüsü verilecek
Metinde bir diğer dikkat çekici nokta sadece 5 bin kaçağa Avrupa'da mülteci statüsü verilecek olması. Bu geçen yıl İtalya kıyılarına çıkan 150 bin kaçağın geri gönderileceği anlamını taşıyor. Liderlerin Libya'da devlet otoritesini sağlamak için bütün çabalara destek vereceği ifadesi de metinde yer alıyor. İtalya kaçakların yüzde 90'ının Libya'dan denize açıldığını belirtiyor.

Danimarka: Fazla mülteci kabul etmeyeceğiz
Danimarka Başbakanı Helle Thorning Schmidt ise, Danimarka'nın Göçmen gemileri konusunda yardıma hazır olduğunu, ancak ülkesinin İtalya için büyük bir sorun olan mülteci sayısıyla ilgili bir katkısının olmayacağını söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2015, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474