banner564

Teodorakis güneyde

Yunanistan’da yeni kurulan “To Potami” Partisi’nin Başkanı, Yunanlı gazeteci Stavros Theodorakis’in Güney Kıbrıs’ta temaslarda bulunmakta olduğu haber verildi.

Teodorakis güneyde
banner598
   Theodorakis’in Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis tarafından kabul edildiğini, bunun akabinde de Rum siyasi parti başkan veya temsilcileriyle Kıbrıs sorunu veya ekonomi konulu görüşmeler yaptığını yazan Alithia gazetesi, Theodorakis’in Anastasiadis’le görüşmesinden sonra yaptığı açıklamayı aktardı.
   Buna göre Theodorakis açıklamasında, “Türkiye’nin, Kıbrıs’taki gelişmeleri, ne Ordu ne de müzakereler aracılığıyla belirlemek için söz hakkına sahip olmadığını” savundu ve gelişmelerin Kıbrıs halkı, dolayısıyla Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar tarafından tayin edildiğini söyledi.
   Theodorakis, bu mantıktan hareketle, Yunanlılar olarak, Kıbrıslı Rumların ve Rum liderliğinin kararlarını görmeleri gerektiğini ve buna bağlı olarak hareket edeceklerini söyledi.
   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile samimi ve özlü bir görüşme gerçekleştirdiklerini de dile getiren Theodorakis, görüşmede, ekonomi, Kıbrıs sorunu ve Yunanistan’la ilgili meseleleri ele aldıklarını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2015, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474