banner564

Toplamda 22 oldu

AirAsia uçağı için zor şartlarda sürdürülen arama çalışmalarında, 12 ceset daha denizden çıkarıldı

Toplamda 22 oldu
banner598
Endonezya'dan Singapur'a giderken pazar günü düşen AirAsia uçağı için  sürdürülen arama çalışmalarında, 12 ceset daha denizden çıkarıldı.
Yetkililer, Borneo Adası yakınlarında arama çalışmalarını sürdüren ekiplerin, denizden bugüne kadar toplam 22 kişinin cansız bedeninin çıkarıldığını açıkladı. 
Denizden çıkarılan 22 cesetten 20'si DNA testi ve otopsi için Surabaya Adası'na götürülürken, dört cesedin kimliğinin belirlenip ailelerine teslim edildiği bildirildi. Kimliği tespit edilenlerin isimlerinin Grayson Herbert Linaksita, Khairunisa Haidar Fauzi, Kevin Alexander Sutjipto ve Hayati Lutfiah Hamid olduğu açıklandı. Endonezya Arama ve Kurtarma Ajansı, dün bulunan 6 cesedin olumsuz hava şartları nedeniyle gemilerden alınamadığını belirtti. Rüzgarın kuvvetli estiği bölgede denizdeki dalgaların yüksekliğinin dört metreye kadar ulaştığı ifade edildi.  Kurtarma timlerinden yapılan açıklamaya göre,  denizden uçağın acil çıkış kapısı ve gövdesine ait birkaç parça çıkartılarak inceleme yapmak için bölgeye en yakın kıyısı olan Pangkalan Bun şehrine götürüldü. Yetkililer gemi radarlarında uçağın kuyruğuna benzer bir cismin görüldüğünü ancak, olumsuz hava şartları nedeniyle çalışmaların aksadığını belirtti.
Arama çalışmalarına Singapur, Malezya ve ABD gemileri de destek veriyor.
Bu arada, Bir grup aktivist, 28 Aralık 2014 tarihinde düşen AirAsia uçağı kurbanları için Endonezya'nın Surakarta kentinde mum yakarak anma etkinliği düzenledi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2015, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473