banner564

Demirtaş: Önemli aşamalar katettik

HDP Eş Genel Başkanı Salahattin Demirtaş, Partisinin Van il başkanlığının Van Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Van EXPO Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen birinci olağan genel kurul toplantısına katılmak üzere kente geldi.

Demirtaş: Önemli aşamalar katettik
banner598
Demirtaş, kongrede yaptığı konuşmada, her genel kurul toplantısının aynı zamanda bir yenilenmenin, güçlenmenin vesilesi olduğunu söyledi.
Bugüne kadar siyasi çalışmalarıyla çok önemli aşamalar katettiklerini ve onbinlerce insanın canı, kanı uğruna görkemli mücadele yürüttüklerini ve halkın çabasına layık olmaya çalıştıklarını belirten Demirtaş, yıllardır yürüttükleri mücadelenin siyasi olarak doruk noktasına ulaştıklarını söyledi.
Sadece bölgede değil, Türkiye'nin diğer bölgelerinde de halkın umudunun HDP üzerinde yoğunlaştığını dile getiren Demirtaş, şöyle devam etti:
"Türkiye'deki gerçek değişim ve demokrasi gücü haline gelmemizin altında yatan neden emektir. Biz emek üzerine, değerler üzerine büyümüş bir partiyiz. Bu farkı tüm Türkiye görüyor. Biz sadece Sünnilerin ya da Alevilerin partisi değiliz, hepsinin ortak partisiyiz. Van'da büyük bir sıçrama hamlesi gerçekleştirmemiz lazım. Bizden küsmüş, istemeden kalbini kırdığımız olan, bize mesafeli duran, kendimizi anlatamadığımız kim varsa bir değil on kez evine iş yerine gideceğiz. Onu ikna edene kadar, sorunu, derdiyle derttaş olana kadar hep birlikte çalışacağız. Hangi arkadaşımız eski tarzla çalışmaya devam ederse bilsin ki HDP'yi anlamamıştır. Çünkü biz devleti ele geçirmek için, bütün devlete HDP hegemonyası kurmak için yürümüyoruz. Biz iktidara geldiğimizde başkasının korkmaması lazım. Çünkü biz onları da iktidara taşıyacağız."
Demirtaş, toplumun bütün kesimlerini ve engellileri siyasete katacak önemli çalışmalar yürüteceklerini kaydederek, "Bizim başörtülü milletvekillerimiz, Alevi milletvekillerimiz olacak. Genç bir meclis grubu oluşturmamız lazım. Bunun için daha fazla çalışmamız gerekiyor. Baraj sorunumuz yoktur. Bizim amacımız yüzde 15'i aşmaktır. Yüzde 10 zihinlerdeki barajdır. Bizi durdurmaya çalışıyorlar. Türkiye'nin yükselen yıldızıyız, engellemeye çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2015, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473