banner564

TPAO destek verecek

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı Metalürji ve Jeoloji Mühendisler Odası, Petrol ve Doğal gaz Kongresi düzenliyor

TPAO destek verecek
banner598
Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı Maden, Metalurji ve Jeoloji Mühendisleri Odası, 7-8 Mayıs tarihlerinde I. Petrol ve Doğal Gaz Kongresi düzenliyor.  Odadan verilen bilgiye göre, saat 09.00'da Girne Dome Hotel’de yer alacak “Doğu Akdeniz’in Hidrokarbon Jeopolitiği ve KKTC Petrol Yasası Esasları” konulu kongrede petrol jeofiziği, petrol jeolojisi, petrol hukuku ve petrol jeopolitiği konularında sunumlar gerçekleştirilerek, tartışmalar yapılacak. 

Karaman: Toplumsal eksiklik hissediliyor
Maden, Metalurji ve Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Birol Karaman, özellikle son yıllarda bölgede meydana gelen gelişmelere bağlı olarak, gerek bilgi anlamında, gerekse politikalar bağlamında toplumsal bir eksiklik hissedildiğini ve kongreyi de bu eksikliği gidermeye yönelik olarak planladıklarını söyledi.  Karaman, yakın zamanda başlaması öngörülen müzakere sürecinin ana başlıklarından birinin de gaz konusu olacağını ve bu anlamda kongrenin öneminin arttığına vurgu yaptı.

Türkiye’den çok sayıda sektör temsilcisi katılacak
Türkiye’den Petrol Mühendisleri Odası, Petrol Jeologları Derneği, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün de kongreye destek verdiğini söyleyen Karaman, iki gün boyunca farklı konu başlıklarında oldukça kapsamlı sunumlar yapılacak. Türkiye’den ve ülkeden çok sayıda araştırmacının ve sektör temsilcisinin yer alacağı kongre, Kıbrıs Türk Petrolleri ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek.  Karaman, etkinliğin halka açık olduğunu söyleyerek, konuya ilgi duyan herkesi kongreye davet etti. 

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2015, 07:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473