banner564

“Ülke iç savaşın eşiğinde”

Pakistan Adalet Hareketi Lideri Han, "Taraftarlarımı polisle çatışmamaları için zor tutuyorum" dedi

“Ülke iç savaşın eşiğinde”
banner598
Pakistan Adalet Hareketi (PTI) Lideri İmran Han, ülkenin iç savaşa doğru sürüklendiğini iddia ederek "Taraftarlarımı polisle çatışmamaları için zor tutuyorum" dedi.
Pakistan'da 14 Ağustos'ta Başbakan Navaz Şerif'in istifası talebiyle başlayan hükümet karşıtı gösteriler, bakanlık binaları ve parlamentonun bulunduğu kırmızı bölgede 33. gününü geride bıraktı.
Parlamento binası karşısındaki D Meydanı'nın kırmızı bölgedeki kısmında düzenlediği mitingde taraftarlarına seslenen PTI Lideri Han, Başbakan Navaz Şerif'in demokrasiyi tahrip ettiğini iddia etti. Yaklaşan Kurban Bayramı'nı da meydanda geçirmeye karar verdiklerini ve gösterilerini sürdüreceklerini belirten Han," Başbakan Şerif daha fazla çalmak için demokrasiyi tahrip etti. Biz onun tahrip ettiği demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz. Gösterilere dair yol haritamızı cuma günü açıklayacağız" diye konuştu.
Gösterileri sürdüren diğer parti Pakistan Halk Hareketi (PAT) Lideri Tahir-ul Kadri ise yeni Pakistan'da her sınıftan insanın mecliste temsil edilebilmesinin mümkün olacağını savundu. Bozuk olduğunu öne sürdüğü sisteme karşın yüzbinlerce insanın isyan ateşini yaktığını iddia eden Kadri, "İnsanların haklarını daha fazla alacakları bir sistem kuracağız. Şerif ailesinin hanedanlığı yıkıldığında, halkın demokrasisi kurulacak" dedi.

Meydanda domuz dolaştırdılar  
Öte yandan bir grup Pakistan Halk Hareketi üyesi gösterici ayaklarından bağladıkları ve üzerinde sprey boya ile Urduca ve İngilizce ifadelerle 'Git Navaz Git' yazan bir domuzu gösteri alanında uzun süre dolaştırdı.
Göstericiler domuzu, meydanda kurulu çadırların arasından 'Git Navaz Git' sloganı atarak bakanlık binalarının bulunduğu Pakistan Sekreterliği girişinin yakınlarına kadar getirdi.
Polislerin aldığı tedbirle göstericilerin daha fazla ileri gitmesine izin verilmedi. Bir grup eylemci, domuzu ileriye doğru taşımaya devam etti. Pakistan Sekreterliği'nin girişinin karşısına kadar sürüklenen domuzun ayaklarındaki bağlar çözülürken göstericiler hükümet karşıtı sloganlar atmayı sürdürdü. 
Pakistan'da PTI Lideri İmran Han, genel seçimlerde hile yapıldığını iddia ederek tüm yasal girişimlerinin sonuçsuz kaldığını açıklamış ve  14 Ağustos'ta  Lahor kentinden başkent İslamabad'a doğru taraftarları ile birlikte Başbakan Navaz Şerif ve seçim komisyonunun istifası talebiyle Lahor'dan İslamabad'a yürümüştü.
Devrim yapma iddiasıyla haziranda ülkeye dönerek hükümetin istifasını isteyen PAT lideri Kadri de yürüyüşe ve muhalif gösterilere destek vermişti.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2014, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473