banner564

Veda selfie’si

Diploması sorgulanınca istifa eden Moldova Başbakanı, makamından ayrılırken personeli ile birlikte objektife poz verdi

Veda selfie’si
banner598
Moldova, AB ve Rusya yanlıları arasındaki mücadelenin dönüm noktası sayılan yerel seçimlere iki gün kala başbakanın istifası ile sarsıldı. Avrupa Birliği taraftarı hükumet seçim öncesinde Başbakan Chiril Gaburici'nin istifası ile düştü. Moldova halkına ve çalışanlarına teşekkür eden Gaburici, istifasının ardından Başbakanlık binasını terasında personelle selfie çekti.
Başbakan Gaburici hakkında daha önce diplomasının sahte olduğuna dair devam eden bir savcılık soruşturması vardı. Gaburici, "Diplomam konusundaki spekülasyonlarını takip etmedim ve daha sonra bunlar politik oyunlarda kullanıldı, üzgünüm! İstifam soruşturmanın sıhhatini artıracak, su-i zan ve baskı gibi endişeleri ortadan kaldıracak." dedi. Reel problemlerin o zaman daha net görüleceğini söyleyen Gaburici, "Devleti idare edecek araçlar sağlıklı çalışmıyor. Ekonominin genel durumu ortada, banka krizinin çözümü için acil önlemler alınması gerekiyor. Aksi takdirde bu olayın esiri olacağız." ifadelerini kullandı. 
Kararını matematik ve stratejik hesaplamalara göre aldığını belirten Gaburici, parlamentodaki siyasi liderleri yeni hükumetin kurulması için faaliyete geçmeye davet etti. Aksi takdirde gelişen olayların erken seçimi tetikleyebileceğini ima etti. Teknokrat olduğunu hatırlatan Gaburuci, siyasi oyunlar ile mücadele ederek zaman harcamanın yanlış olacağını söyledi. Moldova'nın gelişmesinden mutluluk duyacağını belirten başbakan, bunun ancak ülkede modernizasyon, yolsuzlukla mücadele ve finans sisteminde reformlarla gerçekleşeceğini savundu.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2015, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473