banner564

Yeni doktorlar göreve hazır

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi ikinci dönem mezunlarını verdi

Yeni doktorlar göreve hazır
banner598
Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Tıp Fakültesi 2.Dönem 2014-2015 akademik yılı mezunlarını verdi. 
YDÜ’den yapılan açıklamaya göre törene, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr.Sibel Siber, YDÜ Kurucu Rektörü Dr.Suat İ.Günsel ve Eşi Özay  Günsel, Mütevelli Heyeti Başkanı Doç.Dr. İrfan S.Günsel, Rektör Prof. Dr. Ümit Hassan, Girne Üniversitesi Kurucu Rektörü Cemre Günsel Haskasap, YDÜ Rektör Yardımcıları,Tıp Fakültesi Dekanı Prof Dr Gamze Mocan, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Filiz Besim, Dekanlar, Öğrt. Üyeleri, Öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende KKTC Meclisi Başkanı Sibel Siber, YDÜ Rektörü Prof .Dr. Ümit Hassan ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gamze Mocan birer konuşma yaptı. 
Sibel Siber konuşmasında, “Tıpta yaşam boyu öğrenme, yaşam boyu eğitim devam eder. Emin çok başarılı hekimler olacaksınız. Tıpta başarının birinci kaidesi,çok iyi bilgiye sahip olma ama bir o kadar da insan sevgisi, insanı sevmektir” dedi. 

Hassan: Bizleri sizlere emanet ediyoruz
Ümit Hassan ise mezun hekimlere seslenerek, “Hakim hikmet sahibidir, sizler hekim ve hâkimsiniz. Çünkü hekim eşittir hâkimdir. Yani hekim diye ayrı kelime yoktur. Hâkimden gelir. Siz felsefenin de ötesine geçmiş insanlarsınız. Öyle olmanız lazım. Bizleri sizlere emanet ediyoruz” dedi.

Mocan: Kıbrıs Türkünün uzun soluklu öyküsü
YDÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Gamze Mocan, Üniversitemizin kuruluşunun 26. Yılında, Tıp Fakültemizin kuruluşunun ise 7. yılında bugün huzurlarınızda 2. Dönem mezunlarımızın “hekim” diplomalarını veriyoruz. Bu tören, Kıbrıs Türkünün uzun soluklu ve sabırlı bir öyküsüdür. Kurucu Rektörümüz Sayın Dr. Suat Günsel’in deyişi ile tören ötesi, Kıbrıs Türkü’nün bir rehberidir" dedi.
Konuşmaların ardından diploma töreni gerçekleştirildi. Törende yeni mezunlar hipokrat andı içti.
Aziz Günsel de mezun oldu
Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitimini tamamlayarak Günsel ailesine büyük gurur ve heyecan yaşatan Dr. Aziz Günsel'de 2.Dönem mezunlarla birlikte hipokrat yemini ederek doktorluk mesleğine adım atmış oldu. Dr.Aziz Günsel'e diploması dedesi İrfan Günsel tarafından takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2015, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474