banner564

Vuçiç: Sayı azaltılacak

Sırbistan'da, kamu çalışanlarını zor günler bekliyor

Vuçiç: Sayı azaltılacak
banner598

Sırbistan'da, 16 Mart'ta yapılan erken genel seçimlerden başarıyla çıkan Sırp İlerleme Partisi (SNS) Genel Başkanı Aleksandar Vuçiç, kamu sektöründe çalışanların sayısını azaltacaklarını belirtti.

Partisinin Başkanlık Divanı'nda yaptığı konuşmada, Vuçiç, yeni hükümetin kurulması sürecinde, Sosyalist Partisi Genel Başkanı İvitsa Daçiç ile ülkedeki Macar ve Boşnak azınlık partilerinin temsilcileriyle görüşmeler yapacağını ifade etti.

Vuçiç, görüşmelerin ardından yeni hükümeti, 25 Nisan Cuma gününe kadar kurmayı öngördüklerini söyledi.

Yeni hükümetin izleyeceği ekonomik politikalara ilişkin de Vuçiç, ''Gelecek nesillerin yararına olacak politikaları sürdüreceğiz. Agresif bir ekonomik gelişme sağlayacağız. Kamu sektöründe çalışanların sayısını azaltıp, işsiz kalan memurları özel sektöre transfer edeceğiz. Bu yüzden belki de birkaç yıl seçimlerde çok başarılı olamayacağız ancak bunların yapılması gerek'' dedi.

Sırbistan Seçim Komisyonu (RIK) tarafından açıklanan seçim sonuçlarına göre, Başbakan Yardımcısı Aleksandar Vuçiç önderliğindeki Sırp İlerleme Partisi (SNS) oyların yüzde 48,34'ünü alarak seçimlerden zaferle ayrılmıştı.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2014, 23:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474